ROZHOVOR

 

DJ Phil Albedo: "BURN Residency je o souhře spousty vlastností..."

Stovky začínajících DJs posílaly své soutěžní sety, ale tomuhle chlapíkovi se podařilo prorazit. DJ Phil Albedo si splnil jeden ze svých snů a na konci května odletěl na Ibizu reprezentovat Českou republiku v mezinárodní soutěži pro talentované DJs #BURN Residency. Nemohli jsme si nechat ujít šanci zeptat se hned po jeho návratu zpět do ČR, jaké to je dostat se přímo do epicentra skvělé techno muziky a co všechno na Ibize zažil...

 

Nedávno ses vrátil z bootcampu na Ibize. Jaký to byl zážitek?

Bylo to hodně náročné, skvělé a nezapomenutelné... Takže zážitek na celý život!

V soutěži ses potkal s pětadvacítkou dalších DJs ze všech koutů světa. Jací byli a jaká panovala atmosféra?

Musím říct, že se tam sešel dobrý kolektiv a od začátku do konce panovala přívětivá atmosféra, jak má být v každé takové soutěži.

Phil Albedo

O jaký nejlepší moment soutěže by ses s námi chtěl obzvlášť podělit? Zažil jsi něco, o čem budeš navždy vyprávět kámošům?

Rozhodně ten moment, kdy nás během PLAY OUTS u bazénu navštívili Pete Tong, Loco Dice a Seth Troxler. Tohle se nevidí jen tak každý den.

Jak se ti líbili mentoři? Padl ti nějaký z nich zvlášť do oka?

Mentoři k nám měli velmi dobrý a přátelský vztah, až jsem byl překvapený. A pokud bych se měl o některém z nich zmínit, tak by to byl určitě Philipp Straub. Otevřený člověk s neskutečným charisma a velkými zkušenostmi.

Phil Albedo

Je nějaká písnička nebo mix, který ti bude BURN Residency připomínat?

Ignition - "Secret Sunday Lover", kterou jsem slyšel k večeru v ten nejnáročnější den na jednom plážovým baru. Od té doby si ji občas jen tak pouštím...

Co sis z BURN Residency odnesl? Přišel během tvého pobytu na Ibize nějaký zlomový moment, nebo impuls zkusit něco jinak?

Kromě nezapomenutelných zážitků byly pro mě velmi přínosné přednášky na Mezinárodním hudebním summitu. Během mého pobytu žádný zlomový moment nepřišel, ale potvrdila se mi myšlenka, že člověk by si měl ze všech svých aktivit určit několik priorit, do kterých vynaloží větší úsilí, aby dřív nebo později přišel efektivnější výsledek.

BURN Residency

S odstupem několika týdnů po návratu dokážeš říct, jaké tři věci či vlastnosti mohou být v BURN Residency zásadní?

Tahle soutěž je o souhře spousty vlastností a její vítěz musí být zajímavý po osobní i hudební stránce. Ale pokud bych měl jmenovat tři klíčové věci, byly by to asi adaptabilita, připravenost a vytrvalost.

Proč bys doporučil ostatním začínajícím DJs se do soutěže přihlásit?

Myslím si, že tahle soutěž není pro úplně začínající DJs. Když se do ní přihlásíte a chcete se dostat co nejdál, už byste měli alespoň něco umět. Každopádně ji však doporučuji všem, kteří se chtějí dostat na jiný level nebo potřebují ukázat směr, kterým se budou ubírat.

Phil Albedo

A nakonec se s námi poděl, na čem teď pracuješ, nebo kde tě v nejbližší době bude možné potkat za mixem...

Vzhledem k tomu, že léto už je za dveřmi, tak mám v plánu zapracovat na několika nových skladbách, které budou symbolické pro tohle příjemné roční období. A jinak budu rád, když se nás co nejvíc potká na premiérové brněnské akci Solis Festival, nebo na některé z mých rezidentních nocí na Circuse Mušov v Pasohlávkách.

 

Ptal se Jiří Čončka v červnu 2017.

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016