ROZHOVOR

 

Jay Lumen: „Mejdanoval jsem každej druhej den.“

Nejúspěšnější maďarský DJ, jehož kalendář je nabitý až do konce roku nám poskytl exkluzivní rozhovor, jehož druhou část si můžete přečíst na následujících řádcích. Hlavním tématem bylo především Lumenovo cestování, ale probrali jsme i jeho začátky a vztah k vinylům.

 

Již několik let hraješ jen z CD playerů. Proč ti tato technologie vyhovuje nejvíce?
To je jednoduché. Během týdne trávím spoustu času ve studiu, kde neustále koukám do monitorů, takže se mi nechce koukat do laptopu i na parties.

Mám rád také vinyly, ale vzhledem k tomu, že víkend co víkend cestuji po celém světě, je pro mě důležité minimalizovat váhu svých zavazadel. Zvláště poté, co mi aerolinky několikrát ztratily vinyl bag… CD bag si mohu vzít s sebou do kabiny letadla, takže mám všechno pod kontrolou a v bezpečí.

lumen


Co máš v plánu stihnout do konce roku 2013?
Jak už jsem řekl, můj život je především ve znamení cestování za hraním. Letos mám již za sebou turné v USA i v Austrálii, nyní se nacházím v Kolumbii, ale budu hrát také na Ibize, v Mexiku a v Peru. Do konce roku mě pak čeká hraní v Kanadě, Rusku, Slovinsku, Holandsku, Chorvatsku a samozřejmě také v Maďarsku na zdejších zásadních akcích.. Samozřejmě se ale nemohu dočkat listopadového hraní na Apokalypse!:)
Co se týká hudby, tak nemohu zatím nic moc prozradit, o veškerých mých plánech se však dozvíte více na stránkách www.facebook.com/jaylumenmusic


Cos dělal za školu a jaký jsi byl vlastně student?
Osm let jsem chodil na hudební školu, střední školu jsem absolvoval specializací na mikroelektroniku a nakonec se ze mě stal markeťák.

Popravdě od střední jsem do vzdělání nebyl moc zapálenej. Hudba byla na prvním místě, začal jsem produkovat i pořádat vlastní party a mejdanoval jsem každej druhej den, takže další cesta byla jasná 


Jak si krátíš nekonečně dlouhé chvíle na letištích?
Nenávidím čekání na letištích, ale vždycky se jej snažím využít nějak smysluplně. Buďto odpovídám na rozhovory nebo hraju hry na mobilu a občas nakupuju suvenýry pro rodinu a přátele.


Které druhy umění tě vedle hudby také baví?
Jsem fanouškem kinematografie a malířství.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016