ROZHOVOR

 

David Kennett (Spectrasoul): "Snažím se věřit svému sluchu!"

Stejně jako i jiní drum´n´bass leadři typu Alix Perez, Rockwell a Enei mají David Kennett a Jack Stevens co do činění se zrodem nových trendů týkajících se současného drum´n´bassu. Ani oni se nebojí nových výzev a hledání zajímavých hudebních stylů, které by oživily občasný stereotyp "klacků v kýblu". Spolu s Kasrou se představí už tento pátek na akci Critical Sound v Roxy. Čtěte rozhovor a rozhodně si poslechněte jejich poslední mixy...

 

Davide, to už je nějaká doba, co jsme se viděli tady v Praze! Jak se máš?

Díky, daří se mi vcelku dobře, teď sedím ve studiu a dokončujeme přípravy k našemu hraní o nadcházejícím víkendu. A samozřejmě, že Českou republiku chválíme až do nebes pokaždé, kdy u vás jsme, mejdany jsou u vás vždycky povedené!

Spectrasoul

Jak bys charakterizoval svůj osobní progres za tu dobu, co jsi začal produkovat hudbu?

Je to skoro tak šílené jako jízda na horské dráze. Už se po ní vozím zhruba 10 let! Každý den se mi naskytne příležitost učit se novým věcem, dokonce i teď si myslím, že se máme ještě hodně co učit a hodně co zdokonalovat. Většinou takhle trávíme každý náš společný den ve studiu – dáváme dva mozky dohromady a vymýšlíme nové triky nebo techniky.

Jakou nejlepší radu jsi za celý svůj život dostal?

Možná to bude znít hloupě, ale jednou mi jeden člověk řekl, že musím ze všeho nejvíc důvěřovat svému sluchu, takže teď už běžně vypínám obrazovku, zavírám oči a poslouchám. Pokud to hned napoprvé zní dobře, znamená to, že je to na dobré cestě.

Spectrasoul

Máš v hlavě teď nějaký track, který natolik obdivuješ, že by sis přál, aby vznikl pod tvým jménem?

Celé Burialovo album "Untrue", protože bych konečně mohl prolomit všechny ledy a říct lidem, jak k čertu taková skvělá hudba vzniká!

Koho teď ty sám posloucháš nejvíc?

Jsem teď trochu zbrzděný, co se týče rozšiřování mé hudební sbírky... V poslední době spíš sahám po starší kolekci alb od autorů, jako jsou Purity Ring, How To Dress Well, James Blake, First Aid Kit a další.

Spectrasoul

A čemu jinému se v poslední době věnuješ kromě muziky?

Vedu vcelku normální život - jako každý jiný chodím rád ven s přáteli, snažím se dobře vycházet s lidmi kolem sebe, vytvářet nové přátelské vazby a taky trávím až přespříliš času sledováním nových dílů Breaking Bad.

Všimla jsem si, že docela hodně fotíš a moc se mi to líbí...

Je to tak a obzvláště mě baví fotit na analogový foťák. Fotím úplně všechno, co se mi postaví do cesty. Jsem spíš takový dokumentarista - mám rád fotky lidí, věcí i krajin a určitě se ničím neomezuju.

Spectrasoul

Co si myslíš o současném trendu hrát drum´n´bass živě?

Je to úžasný, tedy pokud to někdo umí dobře zahrát. Například Roni Size/Reprazent jsou podle mě králové živého drum´n´bassu! Je věčná škoda, že tady není více tak dobrých a zajímavých jmen, která hrají D´n´B naživo. Nemyslím tedy ty, kteří se tlačí do mainstreamu jako Sub Focus, Chase & Status a další. Určitě ale spoustu dalších vznikne...

Čeho si nejvíce vážíš za dobu své dosavadní kariéry? Na co jsi opravdu pyšný?

Pro nás, Spectrasoul, byly dva silné momenty naší kariéry – když jsme podepsali smlouvu s labelem Shogun Audio a následně, když jsme vydali první EP v roce 2009 u Metalheadz. To je přesně ten moment, o kterém kluci jako my sní už odmalička.

Máš nějaké záživné historky, kterými oslňuješ holky?

Ha ha, je jich tolik, že si je přestávám pamatovat. Hlavně si myslím, že ne všechny jsou veřejné. :)

Máš ještě nějaké, ať už osobní, nebo pracovní plány pro tenhle rok?

Čeká nás ještě hodně hraní na akcích a zbytek volného času budeme trávit ve dne v noci ve studiu. Vlastně teď 20. října nám vyjde nový singl "Play The Fool", na němž hostuje Jamie Jooste, a zároveň obsahuje i bonusový track "Bugsy" a následně i spousta dalších nových věcí, takže doporučujeme sledovat naše stránky...

Díky moc za tvůj čas, vím, že máš teď hodně práce, takže jen popřeju hodně štěstí a uvidíme se spolu s Kasrou v Roxy!

Rádo se stalo a taky díky, těším se na shledání!

Ptala se mamba v září 2013.

foto: archiv

Spectrasoul se znovu představí v České republice a to v pátek 27. září v klubu Roxy na akci Critical Sound!

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016