ROZHOVOR

 

Audiotrix: "Téměř 10 let od vydání prvního vinylu hrajeme každý víkend po celé Evropě!"

Francouzské headlinery druhé stage blížící se Therapy Sessions vyzpovídal Hanzall v 11 otázkách, které přiblíží historii, současnost i blízkou budoucnost (již v pátek 22. 10. v Českých Budějovicích) Audiotrix. Kde se vzali, co znamená jejich název i co budou hrát na největším mejdanu jižních Čech, to vše se dočtete právě tady. Příjemnou zábavu a na viděnou v Gerbeře. You Need Therapy!

 
Představte se prosím krátce našemu mladšímu publiku, které vás možná nezná, i když by se dalo říct, že jste na scéně legendy...

My jsme Audiotrix – parta DJs a live performerů, provozujeme nahrávací label a obchod a hráli jsme na mnoha parties a festivalech po celém světě. Původně jsme byli součástí Spiral Tribe Sound Systemu – který zavedl free parties a improvizovanou živou elektronickou muziku v mnoha zemích Evropy. Také nás baví představovat nové styly taneční hudby vzdálenějším zemím, ačkoli s rozmachem internetu už to není tak aktuální, jako dřív.

Kde a jak to všechno začalo, váš první kontakt s hudbou a co bylo dál?

Začali jsme pořádat párty a festivaly v Anglii a po zavedení nových zákonů, které to ztěžovaly, jsme se rozhodli s naším sound systemem přesídlit do Francie a dělat párty zde.

Jak spojujete dohromady hudbu a osobní život? Do jaké míry berete hudbu jako životní styl?

Náš čas je rovnoměrně rozdělen mezi naši hudbu a rodinný život.

Jak je to s vaším hraním, jak často hrajete na free parties v zahraničí a ve Francii?

Hrajeme na spoustě různých akcí po celé Evropě – máme za sebou i turné po Číně a po částech Jižní Ameriky. V létě hrajeme na různých festivalech a cestujeme jako rodina a v zimě víc v klubech, squattech a na ravech.

Kolikrát jste hráli v ČR a kde se vám nejvíc líbilo?

Hráli jsme na mnoha místech v ČR – od prvního CzechTeku, kde jsme pomáhali s organizací, po pozdější Breakfesty s Mayapur Sound System, kde jsme se snažili představit nové hudební styly. Hráli jsme na spoustě akcí po celé ČR, Čechy máme moc rádi, mají dobrou povahu a rádi jíme v českých restauracích, i když už nejsou tak levné, jak bývaly!

Co považujete za klíčové pro dobrý DJ / live set?

Dobrý set je, když DJ nebo hudebník rozjede publikum a improvizuje, aby co nejvíc naplnil parket.

Jak spolupracujete, když hrajete spolu?

Pracujeme jako tým, abychom hudbu vygradovali nebo naopak zklidnili v závěru párty. Máme letité zkušenosti se zaplňováním parketů k prasknutí.

Jakou techniku používáte?

Naše zvukové laboratoře se soustavně podílí na experimentování se zvukem, pro vznik nového soundu – určeného především pro taneční parket – výsledky našeho experimentování vydáváme na deskách, protože i přes rozvoj technologie věříme, že zůstávají nejlepším médiem pro taneční hudbu.



Povězte nám prosím něco o labelu Audiotrix.

To bylo tak... Label Audiotrix byl založen v roce 2000 na nepoužívané železniční stanici na úpatí Pyrenejí nedaleko od pramene řeky Tech – kde mobilní zvuková laboratoř našla svou dočasnou základnu. Pod vlivem místního psychoaktivního toniku členové crew objevili novou metodu frekvenční manipulace – později známou jako audiotrick. Aplikováním výsledků tohoto výzkumu na velkých skupinách vybraných jedinců za vysokých hlasitostí Audiotrix crew zjistila, že použitím kombinací těch správných frekvencí může přivodit zlepšení nálady a euforii pro celý taneční parket… Audiotrix je rodinná rave crew – téměř 10 let od vydání prvního vinylu hrajeme každý víkend po celé Evropě. Náš label nyní vydal již 18. desku a otevřeli jsme vlastní record shop.

Co od vás můžeme čekat na Therapy Sessions CZ? Něco speciálního?

Mickey zahraje tribal techno grooves a já Acid Cheese Liveset.

Co očekáváte od téhle akce?

Soudě podle lineupu na druhé stagei to vypadá na velice různorodý výběr hudebních stylů, takže to určitě bude velice zajímavé!


 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016