ROZHOVOR

 

Filthy Funk Funk: "Nikdy nezapomeneme lásku, kterou jste nám ukázali"

Dnes večer se v Clubu Prdel představí na akci Meet the DJ dvojka Filthy Funk Funk z Anglie. Během třídenního mini-turné po České republice, kluci kromě Prahy navštíví kluby Ultima v Jihlavě a Abajo v Brně. Abyste se s Paulem a Shaunem seznámili o trochu více, popovídali jsme si s nimi o Ibize, bláznivých historkách, jejich produkci, anglických a českých klubovkách, švédské trojce a o guláši.

 

Ahoj kluci, vaše třídenní mini-tour po České republice se blíží. Už jste tu hráli víckrát, v Mecce, v 7. Nebi nebo UnicoME. Jak jste si to tady užili a jak se těšíte na svou další návštěvu?

Shaun: Máme úžasné zážitky z České republiky. Mecca byla v roce 2007 jedním z našich nejlepších vystoupení. Celá akce byla jeden úžasný zážitek v ideálním klubu s ideálním davem, ale náš výlet do Brna je naše největší vzpomínka z Česka. Dav byl šílený a vášnivý a my nikdy nezapomeneme lásku, kterou nám ukázali před, během i po našem vystoupení, takže se na další návštěvu České republiky velmi těšíme a navštívíme i pár nových míst a samozřejmě si dáme trošku guláše.

Nedávno jste se stali rezidenty "The Warehouse". Můžete našim čtenářům vysvětlit, o čem "The Warehouse" vlastně je a jak jste se s touto párty značkou dostali do spojení?

Paul: Prvně jsme s pořadateli akcí "The Warehouse" mluvili na konci léta. Jejich cíl byl velmi jednoduchý, stát se jednou z nejnovějších a největších značek v UK. Po pár měsících si již udělali velké jméno ve spojení s některými z největších DJů a klubů. Před pár týdny jsme hráli s Calvinem Harrisem v úžasném Play Club ve Swansea (Wales), kde jsme přiměli kolem 1500 lidí skákat nahoru a dolů než přijel Calvin a rozjel to až do pozdních hodin.

Také pořádáte vlastní klubové noci. Jaký je váš koncept?

Paul: Po naší úspěšné akci Erotique, kterou jsme pořádali po celé Británii, jsme se letos rozhodli, že naše promotérské aktivity posuneme dále a vytvoříme si novou image a pustili jsme se do úplně nové akce. A tak vzniklo My Playhouse. Já nyní pracuju na My Playhouse s Chrisem Evansem, který byl jedním z našich stálých hostů na Erotique. Když se Shaunovi narodila dceruška, rozhodl se ustoupit do ústraní co se týká organizace akcí. Ale jako FFF jsme mnohem více zaměstnaní než kdykoliv předtím! Mezitím jsme s Chrisem pro My Playhouse vybudovali dobré jméno a tak nyní tuhle party pořádáme pravidelně v několika klubech po Walesu a Anglii a opravdu jsme dali dohromady něco úplně jiného. Akce je obohacena parodijními výstupy, "Playhouse dívkami", hrají živé bicí, vylepšíla se vizuální stránka, dekorace atd. Je to prostě velká párty se známými tvářemi, výbornou hudbou a zábavnou atmosférou.

Pravidelně létáte každé léto vystupovat na Ibizu. Jsou tam lidé opravdu tak blázniví, jak se říká? Máte nějaký bláznivý příběh z Ibizy?

Shaun: No, opravdu máme hodně zábavných zážitků z Ibizy, to místo nikdy nespí a vždycky je tam nějaká rozběhnutá párty. Ale my si zárověn taky rádi užijeme i trochu relax a tak víme, že není nic lepšího, než si odpočinout u bazénu v Kanya nebo relaxovat při západu slunce v Café Mamo. Je tak se dají nabrat síly pro další čtyřiadvacetihodinovou párty! Dusted v Edenu v roce 2007 bylo jedním z našich nejlepších vystoupení. Bylo tam zhruba 5000 lidí a my jsme tam byli po boku Normana Jaye, Hoxton Whores a Tima Sheridana s více než 50ti našimi kamarády v davu. Úžasný zážitek! Máme spoustu příběhů z Ibizy a vždycky se stane něco bláznivého. Jednou jsme se zabookovali do dvou klubů najednou a pořád jsme přebíhali z jednoho klubu do druhého po pár traccích, abychom se ujistili, že všichni uvidí, že jsme tam byli oba! Ale můj osobní nejoblíbenější zážitek bylo vidět Paula jak se plazí na apartmá v pondělí večer poté, co jsme se měli sejit na We Love Sundays v klubu Space, ale nemohli jsme se najít. On usnul na pláži Bora Bora a ztratil své boty, peněženku i telefon a byl celý od písku. Ochranka klubu ho nepustila dovniř a řekla mu, ať jde domu a dá si sprchu! Poté co vyměnil svou vstupenku do Space za jízdu taxíkem, taxikář ho vyložil několik kilometrů od hotelu a tak šel zbytek pěšky, což mu zabralo téměř celé pondělí a když přišel, byl celý červený od sluníčka, ale pořád se usmíval! Tak to je Ibiza baby!

Paul: To byly časy!

Vaše tracky "Stupid Boy", "Love Bug" a "For your Consideration" si vzalo pod sebe Stylus Recordings. Kdy je plánují vydat? Na čem dalším nyní pracujete ve studiu?

Paul: Tyhle naše tři tracky vydáváme u Stylus Recordings jako EP. V tomhle okamžiku píšeme a skládáme mnoho skladeb, které bychom chtěli vydat. Stylus vedou Robin Chappell a Will Clarke, kteří hrají pravidelně na Ibize. Aktuálně si dávají velkou práci s vydavatelstvím, které rozběhli na začátku tohoto roku. I přesto že jsou to noví hráči na vydavatelském poli, jejich releasy již podporují taková jména jako jsou Funkagenda, Mark Knight, Mark Mendes anebo Robert Owens. Jsme rádi, že je naše produkce oslovila a rozhodli se ji vydat. EP bude venku na jaře 2010.

V minulosti jste hráli po boku velkých DJů jako jsou Steve Angello, Laidback Luke, Judge Jules, Hoxton Whores, Jonathan Ulysses anebo Calvin Harris. Ten seznam samozřejmě pokračuje. Je ještě někdo kdo vás inspiruje nebo koho máte rádi s kým byste si rádi zahráli?

Shaun: Pro mě to je zcela jasně zbytek ze Swedish House Mafia. Axwell se pohybuje na scéně už delši dobu, pracoval velmi tvrdě, aby si získal status, který si nyní užívá a skutečně si ho zaslouží. Jeho produkce se konstantně mění a vypadá to, že každý nový zvuk mu prostě sedne. Jeho živé mash-upy a "cut and paste" přístup k DJingu je nám blízký, přesně tak rádi pracujeme i my. Můžu říct, že on je skutečně naším zdrojem inspirace. Sebastian Ingrosso vždy rozhýbe dav a jeho set na Sensation v Praze byl jedním z nejlepších, jaký jsem kdy slyšel. Ale když se dají ti tři dohromady, je celek vždycky lepší než součet částí, a tak to vidíme i v našem případě. Vyžaduje to opravdové porozumění a cit. Když to funguje, tak to prostě funguje!

Paul: My oba máme velmi rádi a respektujeme Swedish House Mafii. Vypadá to, že cokoliv dělají, dělají perfektně. Mě inspiruje mnoho jmen, která dělají spoustu zajímavých věcí během vystoupení. Deadmau5 nyní dělá sety, které mění klubovou scénu. Nehraje jednoduše track za trackem, ale vytváří kompletní vystoupení s živým elementem. A nejen to, ale on získává ovace poutavými nástupy a pak oslňujícími světly, lasery, vizuální stránkou, speciálními efekty a samozřejmě svou rozpoznatelnou myší hlavou. Je neuvěřitelný! Neni divu, že vyprodává všechny své akce. Další, koho velmi obdivuji, jsou Justice. Nemůžu jednoduše vyjádřit, jak intezivní jsou jejich akce, aniž bych tě na jednu vzal. Youtube je dobrým místem, kde si udělat první dojem z jejich vystoupení.

Popište svého DJ partnera pěti slovy...

Shaun: Paul je oddaný, perfekcionista, spí skoro všude.

Paul: Shaun je solidní, perfekcionista, usměvavý, zručný, klidný.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016