RECENZE

 

Hudební recenze: Bone Constructor – "Kinetic Chain"

Hned zkraje nového roku se ke mně dostalo zbrusu nové album českého hudebníka se zvláštním názvem Bone Constructor. V jiném časoprostoru známý jako DJ Ghonzales nebo také Jan Smetánka. Album vyšlo na zavedeném hip hopovém labelu Ty nikdy.

 

Obsahuje celkem deset skladeb ve stylu instrumentálně abstraktního hip hopu a potažmo subžánru zvaného chill hop. Fakt, že se při poslechu nesetkáte s žádným obsáhlým a naléhavým verbálním sdělením, je pro mě velmi osvobozující. I beze slov vás totiž hudba zavede na temnější místa pouličního života, kde se odehrávají nejrůznější příběhy... Nečekejte ale žádný drsný ghetto style. Jde spíš o takovou kultivovanou noční procházku bočními uličkami.



Tempo je příznačné, zemité a s patřičnou basovou linkou. Všechny skladby tvoří dohromady kompaktní celek, takže si můžete být jisti, že vás při vaší procházce nečeká nic šokujícího. Prostředí je to bezpečné, i když tajemné a potemnělé. Navíc zvuk celé desky je spíše jemný a měkký, takže by se dalo říct, že se jedná o poměrně relaxační záležitost. Finální mastering si vzal na starost "zkušeňák" v oboru Michael Klánský aka DJ Touchwood, což je také záruka, že uším deska lahodí.

Přestože nejsem velký fanda hip hopové muziky, tahle deska mě baví. Vnímám ji spíš jako hodně atmosférickou chill hop elektroniku, která by se z fleku mohla objevit v nějakém napínavém filmu, který určitě skončí láskyplným happy endem.

nika77

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016