Filmová recenze: Tělo na tělo
Toník je frajer. Už od časů, kdy ho pro Hollywood objevil skoro mexický plantážník Robert Rodriguez a obsadil Banderase do sedmimilionového Desperada. Akorát, že Tonda není zas takový frajer, aby zvládl obstát v každé kravině, která se mu připlete do cesty. A Charlieho andílek?
![](/misc/images/2003/ecksvssever.jpg)
Toník je frajer. Už od časů, kdy ho pro Hollywood objevil skoro mexický plantážník Robert Rodriguez a obsadil Banderase do sedmimilionového
Desperada. Akorát, že Tonda není zas takový frajer, aby zvládl obstát v každé kravině, která se mu připlete do cesty. A Charlieho andílek?
Hláška
Sever otevře skříň plnou nejrůznějších, nejmodernějších zbraní a Ecks zírá.
Ecks: "Odkud to všechno máte?!!"
Sever: "Jiné dívky si raději kupují boty."
"Dcera se ptala, proč jste smutný. Řekl jsem jí, že vás zmlátila holka."
![](/misc/images/2003/ecks.jpg)
Charlieho andílek Lucy Liu se snaží odpoutat od zákeřné seriálové škatulky (vždyť je v jedné bedně s opáleným - ech, Hasselhoffem a těžkotonážní - och, Ženou za pultem), takže asi bere všechno. Zvlášť když
Charlieho andílci 2 půjdou teprve do kin. U Lucy to teda chápu. Lucy si aspoň může zpívat. Včera jsem se vdala, Antonia si vzala - oh, o, ó, oh, měl vytrénované tělo a na klobouku péro, je to můj Banderas. Ale Banderas? Let´s get back to bed boy, anebo aspoň zpátky k Rodriguezovi, protože Kaos v tom má pěkný chaos.
O co jde. Banderas je ultra cool hustý bývalý agent FBI Ecks, kterému před lety zabili ženu, on ji stále miluje, stále ji chce zpět, a tak stále chlastá v zapadlých barech (typicky chlapský způsob, že?). Sever je bývalá agentka NSA, které NSA v rámci hesla "Účel světí prostředky" vymázla pomocí speciálního satelitu (jo, jo, Američani jsou machři, oni všechno umí) komplet celou rodinu od vzdálené tetičky až po dědečka a hlavně proti všem pravidlům narozeného syna... No, zkraťme to, prostě se nasrala.
![](/misc/images/2003/ballisticcomp1.jpg)
To není všechno. Bohužel. Ecks zjišťuje, že jeho stále milovaná stará pořád čichá ke kytičkám seshora a jediná cesta, jak ji najít, je spolupracovat s dávno zavrženou FBI a zkřížit tak plány málomluvné Sever. Co se ovšem nestane? Jistě, Sever začne mluvit, projeví se jako v podstatě hodná a ve velkolepě zmateném finále stojí oba agenti bok po boku proti mnohem většímu hajzlovi (a jeho uprděným nohsledům).
"Na co myslíte, agente Bartiasqu?" -"Někdo by jim měl všechny pořádně naplácat na prdel."
![](/misc/images/2003/ballistic.jpg)
Takže, ať to máme dneska rychle z krku.
Tělo na tělo se v originále (jak jinak) jmenuje úplně jinak.
Balistics: Ecks vs Sever je také název počítačové hry, která se filmu stala předobrazem. A máme tady první AU. Vzpomeňme třeba
Mortal Combat. Ještě tady nemáme druhé AU, moment.
Mortal Combat úplně rezignoval na děj a mým přátelům se líbil. Když byli mimo.
Balistics: Ecks vs Sever (odmítám používat český název... protože mě vzrušuje) na děj sice nerezignoval, ale to, jakým způsobem ho nahradil, by si zasloužilo někomu nakopat do prd*le. Druhé AU, děj je jedním velkým strašlivým klišé, navíc se spoustou kopanců. AU.
Když Eckse zatknou (sakra proč?) a převáží ve vězeňském autobuse, Sever ho lehce a bez mrknutí odpálí několika dobře mířenými raketami. Pak jej v následné honičce málem zabije a nakonec po něm mrskne papírek se jménem místa, kde najde svou ženu. Paráda, chudák zmatený divák. "V tom autobuse jsem mohl zemřít." -"Ale nezemřel." AU, čtvrté AU. Nemluvě o závěrečné pointě, na kterou zíráte jako Indy Jones na pohupující se části lady Lary Croft (WOW;). Ta pointa je totiž blbá jako Spearsová, nemá logiku a ani není jasné, jak se k ní mohla Sever během devadesáti minut propracovat. No, možná tak střihač ví... AU.
![](/misc/images/2003/ballisticcomp2.jpg)
A jdeme do finále. AU. Kaos udělal zásadní chybu, nechal si do filmu vplížit chaos, jak už jsme si řekli v perexu, děti.
Tělo na tělo (WOW;) vás bude bavit, přesně do té chvíle, než si uvědomíte, že nic lepšího než ubohou, nezajímavě udělanou bitku v úvodní sekvenci už neuvidíte. AU. A než si uvědomíte, že herecké výkony taky nic moc. Banderas prostě umí nahodit ksicht padlého cool frajera a Lucy Liu? Ta řekne asi pět vět (vážně!). AU. Jo, a než si uvědomíte, že lepší než
Tělo na tělo v kině to je zaručeně tělo na tělo doma (AU vs WOW;). Vymyslel jsem spoustu nápadů, AU, co podporujou dobrou náladu, AU... Tak ČAU!
Hodnocení: 40%
Bartias
Tělo na tělo
Balistics: Ecks vs Sever
USA 2002
režie: Kaos
hrají: Antonio Banderas, Lucy Liu