RECENZE

 

Darren Emerson (ex Underworld) se vrací na scénu s novým singlem Crash Jack

Darren Emerson je zpátky ve hře s novým singlem Crash Jack. Pokud jste na bývalého člena Underworld a majitele vydavatelství Underwater pozapomněli, není divu. Od vydání jeho dosud poslední skladby uplynuly již tři roky.

 

Nový počin Darrena Emersona provází obrovská očekávání. Není divu, v posledních letech jako by se po chlapíkovi, který z Underworld udělal taneční kapelu, která změnila historii, slehla zem. Pravda, vydal nedávno dvě mixované kompilace u Global Underground a stále objížděl kluby se svým futrálkem s CDčky, přičemž se v dubnu zastavil i v pražské Mecce, fandové po celém světě ale čekali na jeho vlastní produkci.

V novém singlu Crash Jack se Emerson vrací tam, kde to zná nejlépe – ke kořenům tech houseu. Překvapivě nikoliv pod křídly svého vydavatelství Underwater, ale u značky Global Underground. Skladba má jasný řád, skvělou gradaci a basovou energii. Už první polovina přes temnou atmosféru uhání energicky kupředu, hlavně díky pulzujícím synťákům a ostrým hajtkám. Darren úročí vše, co se za léta naučil a po zklidňující ploše s mazáckou jistotou ještě graduje druhou polovinu skladby. Ve velké hale Crash Jack fungovat nebude, ale na undergroundovějším parketu bezpochyby.

Velkou jistotu projevil rodák z Essexu i při volbě prvního remixéra. Magic Johnson totiž sice není tím, jehož jméno nakopne prodeje do závratných výšin, ale jeho housovější a ještě energičtější remix s tribalovými motivy dostane Crash Jack i mezi mainstreamovější publikum bez toho, aby okatě podlézal.

Darren Emerson patří mezi nejvlivnější osobnosti taneční scény. Byl to on, kdo v pouhých osmnácti letech nasměroval Underworld směrem k taneční hudbě a stal se architektem jejich úspěchu. Dnes se na scéně pohybuje již 17 let a stále se drží na vrcholu, jeho zatím poslední singl Crash Jack se okamžitě vyhoupl do čela Hype Chart. Úspěch má stále i jeho rezidentní noc v londýnském klubu The End, kde pravidelně hostí třeba Fatboy Slima, Mutiny či Yousefa. V těchto dnech se chystá vyrazit na turné po Austrálii.

Darren Emerson – Crash Jack

Label: Global Underground

Remix: Majik Johnson

Info:

http://www.darrenemerson.com/
http://www.myspace.com/dazemerson
http://www.globalunderground.co.uk/
http://www.underwaterrecords.com/

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016