PARTYINFO

 

CULTURAL REGGAE VIBEZ 2023

Datum konání:
15.06.2023 - 17.06.2023
Místo konání:
Hořice - lom U Josefa
DJs:
Akira
Live:
General Levy (UK), Awa Fall & The 3quencies (IT), Earl Gateshead (UK), United Flavour, Akustika (SK), Psychofreud (NO), Plandata (PRT/BR), Pokyman (SK), Homebwoyrasta, N4me it Sound (PL), Tun Up Sound (PL), Loic DeNiro + Far East & Ras Hassen Ti, Rising Spirits, Raggaultras Soundsystem, Uragan Andrew & Reggae Orthodox, Meet Your Street, Dubsettlers (SK), Dusza (PL), Dasha Fyah, Peeny Walli, Supafly, Swamp Safari, Amma, King Sound Steppaz & Cyrdaman & Ryhha, Concrete Safari, Sloukič, Nuff´N´Ruff Reggae Rulers
Info:
http://www.culturalreggaevibez.cz
Popis:

předprodej: GoOut.net: 1.200,- Kč / na místě 1.400,- Kč

 
 
Cultural Reggae Vibez oslaví v červnu 20 let

Náš největší reggae festival tvořený s láskou slaví 20 let existence. Prošel si velkým vývojem z akce pro pár přátel až po mezinárodně uznávaný festival, kde vystoupili umělci z více než 40ti zemí světa. Festival má svoji neopakovatelnou atmosféru nejen kvůli prostředí starého pískovcového lomu, ale i kvůli jeho dobrovolnickému rázu. Na dvou pódiích uslyšíte kromě reggae i worldmusic, dancehall, dub nebo raggajungle. Vystoupí 9 kapel, více než 30 DJů a několik dalších živých projektů. Pro menší návštěvníky nebude chybět dětský koutek. Festivalový areál je ve starém pískovcovém lomu, který je obklopen lesem, kam vede cyklostezka, která pokračuje na nedaleké koupaliště Dachova nebo na vrh Gothard, kde se nachází galerie soch pod širým nebem a největší portál ve střední Evropě.

 

Jelikož organizátoři slaví 20 let, připravili si pro vás ten nejnadupanější program, jaký tady kdy byl. Už na prvním ročníku v roce 2002 hrál Earl Gateshead, jehož kariéra deejingu začala na konci sedmdesátých let, kdy se stal jedním z prvních lidí, kteří si postavili vlastní sound system. Stal se jedním z nejvyhledávanějších reggae DJs na světě a během následujících let vystupoval po Evropě a Austrálii. V průběhu let se stal prvním reggae DJem, který hrál v klubech Fabric, Ministry of Sound a Space na Ibize. Znát ho můžete i jako selektora Trojan Sound Systemu. A proto je organizační tým moc rád, že přijal nabídku a vystoupí i na letošním ročníku CRV. Jednou z hlavních hvězd bude král všech MCs General Levy, který je skutečným veteránem britské hudební scény a stále jedním z nejžádanějších MCs v Evropě. Spolupracoval s celou řadou známých umělců a posbíral několik cen. Svého času byl zvolen britským zpěvákem roku.

Cultural Reggae Vibez


Z Itálie přiletí představit hned dvě nová alba Awa Fall s kapelou The 3quencies. Awa spolupracovala se Zion TrainMad Professor, Sista Habesha, a nebo s Alpha Steppa, se kterým natočila nové LP "What A Joy", které vyšlo letos v únoru. Kromě toho Awa spolupracovala na novém albu "Fire & Flames" s jedním z průkopníků dubové hudby Neilem Fraserem aka Mad Professor, které vyšlo v dubnu letošního roku.

Cultural Regga Vibez


Ze Slovenska už poněkolikáté přijede skvělá reggae/folková kapela Akustika nebo frontman kapely Medial Banana – Pokyman s jeho sólovým projektem. Mezi české stálice nemůže chybět United Flavour, olomoučtí Homebwoyrasta, Uragan Andrew & Reggae Orthodox, Rising Spirits nebo nová kapela Meet Your Street, se kterou vystoupí skvělá zpěvačka Asheema a bubeník Gypsyfromthefuture.

Cultural Reggae Vibez


Z Portugalska přijede kapela Plantada, která je složená z brazilských muzikantů. Ti se inspirovali různými hudebními žánry spojující vlivy jazzu, samby, blues a rock´n´rollu pod taktovkou reggae. Jejich texty se zaměřují především na sociální témata od lidských vztahů až po život na planetě, přes poselství lásky a míru.

Cultural Reggae Vibez


Pro příznivce rychlejších beatů zde bude legendární norský raggajungle DJ a producent Psychofreud, který spolupracoval se jmény jako General Levy, Steppa Style nebo Ras Demo. Vystoupí i jeden z našich nejlepších D´n´B DJů Akira, který za více než 20 let na scéně hrál po boku těch největších jmen D´n´B scény této planety.

Na Soundsystémové stage vystoupí Tun Up Sound, Dusza nebo projekt N4me It Sound, všichni z Polska. Dalším zahraničním projektem je Loic de Niro + Far East & Ras Hassen Ti nebo slovenští Dubsettlers a to není zdaleka všechno. Jako obvykle se o druhou stage postarají Raggaultras Soundsystem.

foto: alesco.cz

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016