PARTYINFO

 

COLOURS OF OSTRAVA 2022

Datum konání:
13.07.2022 - 16.07.2022
Místo konání:
Ostrava - Dolní oblast Vítkovic
DJs:
Martin Garrix, Axel Thesleff, Dardelica, Darkstar, Darzack, Eelke Kleijn, Gioli & Assia, Giorgia Angiuli, Matias Aguayo, S+C+A+R+R
Live:
Ivan & The Parazol, LIFE, PENGSHUi, Fatoumata Diawara, Fofoulah, Mazaher, Lova Lova, Anna RF, Bazzookas, Marina Satti, OMIRI, Rodrigo Cuevas, SuRealistas, The Tune, Puuluup, Talisk, Hiromi, Malox, Princess Nokia, Alina Pash, Joel Culpepper, Roosevelt Collier, Voice of Baceprot, Chef´Special, Hudson Taylor, Sons of The East, Balaklava Blues, 7krát3 live band, Bára Zmeková, Beata Hlavenková s Kapelou snů, Bratři, Circus Brothers, Hrubá Hudba, Irena & Vojtěch Havlovi, Jan Fic a kapela, Jiří Krhut & Štěpán Kozub, Kapitán Demo, Luvver, Markéta Irglová, Permoník Choir Karviná s Michalem Žáčkem, The Beautifuls, The Youniverse a další
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 12:00, vstup: www.colours.cz/prakticke/vstupenky/koupit

 
 
Colours of Ostrava začnou za měsíc bez omezení a naplno

Festival Colours of Ostrava se po dvouleté vynucené koronavirové pauze vrací - naživo, naplno, s prvotřídním programem světových hvězd, bez omezení, ve velikosti i atmosféře, jak byli návštěvníci zvyklí před pandemií. Přijedou The Killers, Twenty One Pilots, Martin Garrix, LP, Franz Ferdinand a desítky dalších...

 

Festival zahájí Cirk La Putyka se studenty Kyjevské akademie divadelního a cirkusového umění a v neděli před Martinem Garrixem jej zakončí speciálním charitativním koncertem ukrajinsko-kanadská formace Balaklava Blues se sborem Permoník Choir Karviná.

Balaklava Blues


Colours of Ostrava představily jako první hudební festival v ČR vlastní NFT kolekci digitálních grafik zahrnující doživotní VIP vstup.

Na mezinárodní fórum Meltingpot přijede více než 200 řečníků z celého světa - výrazné osobnosti vědy, umění, žurnalistiky, osobního rozvoje a mnoha dalších oborů. Například známý "Ledový muž", sportovec a lektor Wim Hof, bývalý bhútánský premiér Tshering Tobgay nebo "Tarantino dokumentárního filmu" Vincent Moon.

Ledový muž


19. ročník, který proběhne od 13. do 16. července 2022 opět v unikátní industriální oblasti ostravských Dolních Vítkovic, láká na bohatý čtyřdenní program v čele s The Killers (čtvrtek), Twenty One Pilots (středa), Martinem Garrixem (sobota - zakončení), LP (pátek), Franz Ferdinand (čtvrtek), Kings of Convenience (pátek), Meduzou (středa), Hiromi (čtvrtek), Inhaler (sobota), Larkin Poe (sobota), Modest Mouse (středa), Phoebe Bridgers (čtvrtek), Princess Nokia (čtvrtek), Sleaford Mods (středa), Tindersticks (sobota), Wardruna (pátek) a dalšími.

"Můžeme slíbit nejlepší ročník v historii. Nejen díky programu předních světových hvězd, ale především díky tomu, že to bude první plnohodnotný ročník po koronavirové pandemii. Že se společně sejdeme s našimi fanoušky a užijeme si po dlouhé době živou hudbu a živou kulturu. Tyto zážitky není možné nijak nahradit a všichni si je uchováme dále. Takže slibujeme, že atmosféra bude neopakovatelná," říká na úvod ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Darkstar


Středeční zahájení obstará unikátní jednorázovou performancí soubor nového cirkusu Cirk La Putyka se studenty Kyjevské akademie divadelního a cirkusového umění, kteří díky okamžité akci členů souboru našli v Praze útočiště před válkou. Poté se rozběhne čtyřdenní maratón koncertů na mnoha scénách. Přijedou kapely a hudebníci nejrůznějších žánrů ze 32 zemí světa. Z elektronické hudby jsou potvrzeni například Axel Thesleff (Finsko), Dardelica (UK), Darkstar (UK), Darzack (Francie), Eelke Kleijn (Holandsko), Gioli & Assia (Itálie), Giorgia Angiuli (Itálie), Matias Aguayo (Chile) a S+C+A+R+R (Francie), z rocku Ivan & The Parazol (Maďarsko), LIFE (UK) a PENGSHUi (UK), z africké hudby Fatoumata Diawara (Mali), Fofoulah (UK/Senegal/Gambie), Mazaher (Egypt) a Lova Lova (Demokratická republika Kongo), z world a folk music s mnoha přesahy Anna RF (Izrael), Bazzookas (Holandsko), Marina Satti (Řecko), OMIRI (Portugalsko), Rodrigo Cuevas (Španělsko), SuRealistas (Argentina/Itálie), The Tune (Jižní Korea), Puuluup (Estonsko) a Talisk (Skotsko). Jazz zastoupí Hiromi (Japonsko) a Malox (Izrael), rap Princess Nokia (USA) a Alina Pash (Ukrajina), soul Joel Culpepper (UK), blues Roosevelt Collier (USA), metal Voice of Baceprot (Indonésie) a indie scénu Chef´Special (Holandsko), Hudson Taylor (Irsko) a Sons of The East (Austrálie). O charitativní závěr festivalu se před koncertem Martina Garrixe postará ukrajinsko-kanadská formace Balaklava Blues s protiválečnou multimediální show namixovanou z výbušných elektrobeatů, folk noir a podmanivé ukrajinské vokální polyfonie. Pouze v Ostravě je doprovodí sbor Permoník Choir Karviná.

Axel Thesleff


Z českých a slovenských kapel na letošních Colours of Ostrava zahrají například 7krát3 live band, Bára Zmeková, Beata Hlavenková s Kapelou snů, Bratři, Circus Brothers, Hrubá Hudba, Irena & Vojtěch Havlovi, Jan Fic a kapela, Jiří Krhut & Štěpán Kozub, Kapitán Demo, Luvver, Markéta Irglová, Permoník Choir Karviná s Michalem Žáčkem, The Beautifuls nebo The Youniverse. Nebude chybět ani Full Moon stage se zahraničními i českými předními alternativními hudebníky a kapelami.

Martin Garrix


Vstupenka na Colours of Ostrava bude tradičně platit i na mezinárodní fórum Meltingpot, které na 9 diskusních scénách přivítá více než 200 řečníků z celého světa.

"Jsme přesvědčeni, že dva roky koronavirové pandemie nebo události ve světě jako válka na Ukrajině ještě podtrhují důležitost našeho fóra v současné době. Věříme, že návštěvníci budou mít o to větší potřebu o věcech, které se dějí nejen okolo nás, ale i v nás, mluvit a diskutovat," vysvětluje Zlata Holušová, která je zároveň kurátorkou fóra Meltingpot.

K hlavním letošním hostům bude patřit známý "Ledový muž", sportovec a lektor Wim Hof, který je nositelem 21 světových rekordů. V Ostravě se také představí bývalý bhútánský premiér Tshering Tobgay, který vnímá hrubé národní štěstí jako zásadní ukazatel prosperity státu. Ekonomickému růstu nadřazuje také ochranu přírody, klimatu a demokracie. Wim Hof i Tshering Tobgay přijíždějí na fórum Meltingpot za podpory České spořitelny.

Vedle nich na fóru Meltingpot vystoupí například britský horolezec Jamie Andrew, který, i když přišel o ruce i nohy, neustále se aktivně horolezectví věnuje, dále belgický herec, expert na komunikaci a lektor Neurolingvistického programování Frederik Imbo, německý filozof a transhumanista Stefan Lorenz Sorgner, britský spisovatel, lektor osobního rozvoje Matt Jardine, německý odborník na vzdělávání a spisovatel Sönke Ahrens, francouzský fotograf a "Tarantino dokumentárního filmu" Vincent Moon, představený buddhistického kláštera ve Skotsku Lama Yeshe Rimpoche, exprezident Estonska Toomas Hendrik Ilves, americký výzkumník, futurista, odborník na budoucnost práce a vzdělávání John Moravec, australský autor bestselleru Dalajlámova kočka David Michie, oceňovaný britský básník, prozaik, dramatik, redaktor Lemn Sissay, historik Igor Lukeš nebo ekvádorský ochránce amazonských pralesů Agustin Allpa Grefa.

Z České republiky se návštěvníci mohou těšit například na filozofku a fenomenoložku Annu Hogenovou, jadernou fyzičku Danu Drábovou, reportéra Jakuba Szántó, sociologa Daniela Prokopa, chirurga Tomáše Šebka, psychoterapeuta Honzu Vojtka, neurochirurga Vladimíra Beneše či popularizátora kryptoměn Petra Máru.

Nebude chybět ani divadelní program s řadou oceněných inscenací. Divadlo Petra Bezruče uvede hudební "dokumentární fikci" Špinarka, Cirk La Putyka pohybově-cirkusové představení Runners a soubor Lenky Vagnerové taneční inscenaci Panoptikum. Nespoutanou improvizaci přivezou do Ostravy soubory VOSTO5 a My kluci, co spolu chodíme. Sílu populárních písní pak v představení This Is Not a Love Song prozkoumá trojice Ufftenživot.

Program festivalu také nabídne workshopy, filmy či výtvarné instalace. Návštěvníci mohou využít stanové městečko u Slezskoostravského hradu, ČEZ Family park s bohatým rodinnými programem i slevy na vstupy do ostravských turistických cílů. Heimstaden nabídne návštěvníkům noční dopravu z festivalu do Ostravy - Poruby, Havířova, Frýdku-Místku, Karviné a Orlové. Prahu a Ostravu také propojí tradiční Colours Expres Českých drah. Projekt Colours bez bariér ve spolupráci s partnerem projektu Českou poštou nabídne zdravotně znevýhodněným návštěvníkům řadu výhod a služeb, aby si bez starostí užili festival.

Colours of Ostrava jako první český hudební festival připravil ve spolupráci s největší světovou burzou kryptoměn Binance vlastní NFT kolekci, která je postavena na Binance Coin Blockchainu. Tři unikátní grafiky, z nichž jedna se již prodala, přináší doživotní VIP vstupenky na festival. Aukce kolekce probíhá zde.

Čtyřdenní i jednodenní vstupenky jsou v prodeji ve festivalovém e-shopu a v sítích GoOut a Ticketportal. Více informací na www.colours.cz.

Partneři Colours of Ostrava 2022:

Generální partneři: Česká spořitelna a Liberty Ostrava. Za podpory statutárního města Ostrava. Hlavní partneři: Radegast, Vítkovice, Heimstaden, Google, Skupina ČEZ. Za podpory Moravskoslezského kraje a Ministerstva kultury ČR. Exkluzivní partner: Česká televize. Generální mediální partneři: Hitrádio, MF Dnes. Hlavní telekomunikační partner: ha-vel.

Colours of Ostrava


Tři otázky pro ředitelku Zlatu Holušovou:

Jaké budou Colours po třech letech?

Můžeme slíbit nejlepší ročník v historii. Nejen díky programu předních světových hvězd, ale především díky tomu, že to bude první plnohodnotný ročník po koronavirové pandemii. Že se společně sejdeme s našimi fanoušky a užijeme si po dlouhé době živou hudbu a živou kulturu. Tyto zážitky není možné nijak nahradit a všichni si je uchováme dále. Takže slibujeme, že atmosféra bude neopakovatelná.

Budou pro návštěvníky platit nějaká protikoronavirová pravidla?

Ne. Letošní Colours of Ostrava proběhnou bez roušek, bez rozestupů, bez prokazování T-N-O, bez omezování počtu diváků a podobně. Takže bez omezení - svobodně. Ale samozřejmě zodpovědně, s respektem vůči ostatním návštěvníkům.

Co byste z programu vyzvedli?

Určitě nejen ta jména, která jsou velkými písmeny na plakátu - jako The Killers, Twenty One Pilots, Martin Garrix či LP. Ale návštěvníci uvidí mnoho pečlivě vybraných kapel z celého světa, které nejsou třeba tak známé, ale jejich koncerty se stanou velkým strhujícím zážitkem. A určitě si nenechte ujít diskuze na fóru Meltingpot, kde se zaměříme jak na výzvy současného světa, tak i na svět vnitřní, na každého z nás.

FB event

 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Videa z festivalu Colours of Ostrava od ronnyho
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016