PARTYINFO

 

RUINFEST 2022

Datum konání:
25.06.2022 - sobota
Místo konání:
Rabí - Hrad Rabí
DJs:
Tracklist.cz DJs
Live:
Amelie Siba, ILLE, Acid Row, Bloome, Čtvrt na smrt, Ivy Z, Omnion, The Valentines, Vanda, Bariel a TMA
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 18:00, vstup: předprodej: GoOut.net

 
 
Hrad Rabí otevře už podesáté brány hudebním fanouškům

Poslední červnovou sobotu se stane nádvoří zříceniny hradu Rabí dějištěm festivalu Ruinfest. Unikátní prostory se silnou atmosférou představí 10 pečlivě vybraných interpretů. Těšit se můžete na stone rock, indie pop, elektroniku, techno i world music. Připravený je také bohatý doprovodný hudební program mezi hlavními kapelami a samozřejmostí je pestrá nabídka občerstvení.

 

Na hlavním pódiu se letos představí:


Amelie Siba
(indie / písničkářka)

Mladá, půvabná písničkářka z Prahy je jednou z nejvýraznějších tváří současné české nezávislé hudební scény a její jméno je především spojováno s pojmy něžnosti a blízkosti. Hudebnice vkládá do každé z písniček svůj vlastní příběh, který se týká retrospektivních stavů a rozpoložení jí samotné. Za své loňské album "Love Cowboys" získala v dubnu cenu Anděl.


ILLE
(indie pop)

Zpěvačka a skladatelka ILLE (Olga Königová) se narodila v Ústí nad Labem, už několik let žije v Praze. Během práce na první z desek se seznámila s producentem Dušanem Neuwerthem (Tata Bojs, Umakart a Kafka Band) a společně s ním natočila EP nazvané "V rekvizitách". V roce 2013 vydali debutové album "Ve tvý skříni". V roce 2018 vydala kapela druhé album s názvem "Pohádky" a obě desky sklidily velký úspěch mezi posluchači i kritikou.


Acid Row
(garage punk / stoner rock)

Dým a vyprahlost Palm Desert je bezesporu znát v přísných zatěžkaných "shufflech" těhle čtyř cápků, kterým není nic svaté, žádný špek dost velký a žádný generátor dostatečně nakrmený. Jejich dunění bezesporu nenechá krční
páteře v klidu. Tříčlenná skupina z Prahy. Stoner rock s tendencemi a postojem punku, ozvěny doom metalu, prvky psychedelického rocku, pronikavého noise rocku nebo grunge 90. let.


The Valentines 
(indie pop)

Mladé hradecké trio, oscilující mezi 80s estetikou "Let’s Dance" Davida Bowieho a současným kytarovým popem, hraje dle svých vlastních slov "veselé písničky o těch nejsmutnějších věcech". V roce 2019 The Valentines zvítězili v hitparádě neobjevených Startér Rádia Wave. Skladbu, která byla natočena doma v pokoji, se kterou se The Valentines dostali do českého finále Eurovision Song Contest.


Vanda
(indie rock)

Hudební barevnost, mix zvuku postpunku, shoegaze nebo new wave v kombinaci s ženským vokálem, to vše nabídne kapela Vanda. Táborská indie rocková formace na Ruinfestu představí své poslední album "Ten".


Omnion
(one man self looping orchestra / world-trance)

Tomáš Reindl je hudební skladatel, multi-instrumentalista, hráč na tabla. Hudbu tvoří bez omezení žánrů, či často právě na pomezí různých žánrů (elektroakustická hudba, vážná hudba, jazz, písňová tvorba, world music, tvorba filmové a scénické hudby).


Scéna Bašta: Letos nabídne mezi kapelami vystoupení Ivy Z, sólového projektu Lenky Zbořilové, ve kterém představí rozličné žánry písní přes lo-fi po weird pop. Dále vystoupí Čtvrt na smrt, projekt básníka a hudebníka Jana Vacíka, který se představí sólo s akustickou kytarou. Hudebně se pohybuje od punku, post-rocku, alternativního rocku až po ozvěny folku.


Na Tracklist.cz stage vás po celou dobu bude bavit čtveřice hudebních selektorů z webu tracklist.cz – Dozikur, Namax, Pavel Aeling a Stuart. Kromě DJů se představí dva živé projekty. Prvním jsou elektropopoví Bloome. Zpěvačku a "songwriterku" Kristine s kytaristou a producentem Martinem vyznačuje sklon k nostalgii i ostřejším beatům a synťákům. Dále se představí Bariel & TMA. Duo prolíná elektronickou hudbu s analogovými syntezátory. Od jejich společného live setu lze očekávat průlet různými žánry – od ambientu s fragmenty nahrávek městského prostředí až k hlubokým, pulzujícím beatům a klubové hudbě vybízející k tanci.


Kdo přijde dřív, stihne ještě poslední prohlídku hradu v 17:00, festival startuje v 18:00

Děti do 15ti let mají tradičně vstup zdarma.

Vstupenky v předprodeji na www.ruinfest.cz.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016