PARTYINFO

 

COOL V PLOTĚ 2020

Datum konání:
28.08.2020 - 29.08.2020
Místo konání:
Písek - Písek
DJs:
Airto, Face
Live:
Moritz Simon Geist (R.E.M., DE), Ai Fen (PL), Aiko, Aran Satan, Roman Rai, Sonority, James Harries (UK), Mucha, Paramount Styles (USA), Štěpán Rak, Pavel Hrubý, VJ Bionic
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 13:00

 
 
Unikátní hudební Cooltůra o víkendu na Cool v plotě Moritz Simon Geist představuje projekt Sonic Robots
11. ročník multižánrového festivalu Cool V Plotě se blíží

Koncept festivalu ukazuje krásu a sílu tvůrčího potenciálu sólových vystoupení. Převážně hudební program osciluje mezi mnoha žánry, jako je elektronická hudba, new folk, jazz, experimentální hudba, alternativní rock, world music, akustická soudobá hudba, punk rock, blues a další, a je doplněn o autorská čtení, slam poetry, tanec, divadlo nebo hudební workshopy, přednášky a busking.

 

Festival se odehrává na několika místech v historickém centru města Písku a přivádí návštěvníky na překvapující místa s "geniem loci" jižních Čech, například na nádvoří galerie Sladovny nebo s ním sousedící nádvoří Prácheňského muzea. Návštěvníci zažívají festival zcela odlišným, neobvyklým způsobem a putováním za účinkujícími umělci objevují krásy malebného města Písku na břehu řeky Otavy. Letos vystoupí více než 30 českých i zahraničních umělců. 
 
Na 11. ročníku festivalu COOL V PLOTĚ vystoupí v rámci programu elektronické hudby tito umělci:

Moritz Simon Geist (R.E.M. – Robot Electronic Music, DE)

Současná tvorba hudby již v mnoha případech není jen v rukou skladatelů. Stále častěji jsou v hlavní roli stroje a lidská úloha spočívá v ovládnutí jejich možností. Jak na počátku průmyslové revoluce. Moritz Simon je performer a robotický inženýr. Tyto dvě polohy se potkávájí v jeho tvorbě a vznikají "Sonic Robots", příspěvek do diskuze o otázce budoucnosti hudby, technologií, robotizace společnosti a umělé inteligence. Geistovy "Sonic Roboti" posouvají hranice představitelnosti a vymýšlejí novou pluralitu v hudební tvorbě. V elektronické hudbě si mnoho lidí představuje stroje na hraní. Málokdo si představoval, že tyto hudební stroje jsou skutečnými roboty.

Moritz Simon Geist

Roman Rai live

Dlouhodobě jeden z nejvýraznějších českých producentů elektronické a taneční hudby působí na naší i zahraniční scéně jako zjevení. Jeho poslední album "Middle of Nowhere" vycházející  na jeho vlastním labelu Moving Pictures to jenom potvrzuje. Autorské skladby i remixy Romana Raie pro renomované top producenty a DJs se hrají v klubech, na festivalech a v rádiích po celém světě jako např. Danny Howles ("Deep Forest" - oceněné Grammy), Sasha, Jooris Vorn, Kolsch a další. Na jeho nadupaný, hypnotický, ale přitom melodický live act, kterým dostane do "varu" a do neopakovatelné atmosféry se už teď všichni moc těší. Jeho živé vystoupení na hlavní stage doprovodí neméně hypnotickou projekcí visual art performerka Bionic.

Roman Rai
Ai Fen (PL)

Je novým projektem polsko–čínské producentky Eweliny Vlček Chiu. Dramaticky zasněná a odvážná tvář. Ai Fen ve svém projektu poodkrývá různé pohledy na svou identitu a věci, které ji děsí. Nedávno vydala své debutové album "Postforever". Během jejího evropského turné se produkce těší na její festivalové vystoupení, s vrstevním vlastních vokálových samplů s kombinací syntezátorových zvuků ostrých jako břitva s podkresy dronů a melodiemi sopránové flétny. Experimentální audio spektákl s promyšlenými texty včetně skvělé působivé vizuální projekce.

Ai Fen

Aran Satan (Kozákov/Mimoň)

"Ještě nikdo neadresoval systému zdejších chytráků varování před vyšší mocí, která jejich bohorovnosti učiní přítrž, tak zvukomalebně jako právě Aran Satan," napsal v recenzi na debutovou nahrávku Arana Satana s názvem "MVP" hudební kritik Petr Vizina. Rezolutně řazená slova se prodírají hutnou elektronickou koláží zvuků a rytmů: pokud je Aran Satan skutečně rap, je to rap na hony vzdálený osvětlenému mainstreamu.

Aran Satan
Sonority

Sonority se na české taneční scéně pohybuje již více jak 10 let. Svá alba vydává na prestižním londýnském labelu Distinctive Records. Jeho tvorba zahrnuje rovné beaty i breaky, vždy ale obalené do krásných, vynalézavých harmonií – určitě by mu slušela společná přihrádka s takovými věhlasnými jmény jako Apparat, Ulrich Schnauss, Nathan Fake nebo Clark. Sonority vystupoval na celé řadě velkých festivalů jako např. Festival Spectaculare, Music Infinity, Summer of Love, Let it Roll a mnoha dalších. Jeho aktuální live set je postavený převážně ze skladeb nového alba přetavených do tanečního a energického setu plného euforických melodií.

Sonority


Aiko


"Snažím se k nikomu nepřirovnávat," říká zpěvačka Aiko, žijící v Londýně, jejíž song "Too Close" asociuje třeba Julii Holter nebo Florence and the Machine.

Aiko

DJ Airto

Před více než dvaceti lety byl součástí kultovní klubové noci Shake v pražském klubu Roxy s názvem Shake. Na festivalu představí své osobité pojetí našlapaného tempa, kdy plynule mixuje break nu-jazz a soulful tracky se skladbami, ve kterých se objevují prvky groovy funku, syrové elektroniky a lounge nálad. Po loňském úspěšném setu lámaných beatů Stanzima se další DJ legenda vrací do Písku.

Airto


DJ Face


Michal Poncar začal hrát pod jménem DJ Face house music už v roce 1993 a tenkrát to byly jen vesnické diskotéky kousek za Prahou. Na přelomu roků 2001 a 2002 došlo k zásadní změně. Tehdy ho oslovil hráč na kytaru Lucas Ross, Mataro si koupil elektronické perkuse a projekt Face 2 Face dostal hrubé obrysy a každé vystoupení bylo s jinými hosty a s jiným repertoárem. S kombinací desek a živých nástrojů se pětice Face 2 Face ukázala kromě malých klubů i na festivalech Sázavafest, Creamfields a několikrát také v Roxy. 

Face


Dále vystoupí James Harries (UK) - britský písničkář žijící v Praze, který přiveze své zbrusu nové album, Mucha (CZ) - zábavná, energická a bez servítků, Paramount Styles sólo (USA) - postpunková  legenda Scott McCloud (Soulside, Girls against Boys), Štěpán Rak (CZ) - kytarový virtuóz, Pavel Hrubý - unikátní akustická podoba pro klarinety a saxofony ve světové premiéře a mnoho dalších účinkujících. Během obou dnů se také můžeme těšit na vizuální art performanci Bionic, inspirovanou přírodními strukturami.

Celý písecký region vybízí návštěvníky k mimofestivalovým aktivitám. Jeden z nejmalebnějších koutů jihočeského kraje představuje turistickou oblast jako stvořenou k výletům za poznáním, zábavou a toulkami neporušenou přírodou. Nabízí procházky a cyklistické projížďky malebným historickým centrem města, kolem řeky Otavy a po nejstarším kamenném mostě ve Střední Evropě, nebo za krásami přírody do nedalekých Píseckých hor.

www.coolvplote.com
https://www.facebook.com/Coolvplote/

FB event

foto: Natalia Kuznetsova, archiv

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016