PARTYINFO

 

APOKALYPSA TO THE MOON AND BACK

Datum konání:
27.11.2020 - pátek
Místo konání:
Brno - Boby Centrum
DJs:
Main stage: I Hate Models, Dave Clarke, Nastia, Thomas Schumacher
Hardtechno stage: Boris S. & Arkus P., Jason Little, El'Figo
Clubbing stage: Joris Delacroix
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 19:00, vstup: www.ticketlive.cz

 
 
I Hate Models dorazí na Apokalypsu

Nostalgie, vášeň, násilí a hudba promořená industriální melancholií. Vítejte ve světě záhadného francouzského producenta a současného "stage killera" světových festivalů, jako jsou Awakenings, B my Lake, Exit Festival, Rotterdame Rave, ADE, Ikarus, Monegros, Sziget, Sonus, DreamBeach či MayDay. Pokud má někdo rád originální industriální sound s rave prvky a vysokým BPM, vstupenky na Apokalypsu To the Moon and back jsou pro vás v síti Ticketlive.cz! Organizátorům je velkou ctí, že po 2 letech zájmu o něj management IHM poslal zprávu: "Posíláme vám ho na Apokalypsu, tak si držte klobouky, protože do města dorazí opravdový "bandita"!

 

I Hate Models: Muž za maskou

Pokud žijete technem a elektronickou hudbu a nevíte, kdo přesně IHM je, nejste sami. Všichni znají jeho sound, masivní bubny a melodie, z nichž každá z nich by mohla sloužit jako uzavírací hymna každého světového festivalu. Před zdánlivou agresí v jeho jménu je IHM méně doslovné, tedy jeho odpor ke škatulkování a vytvořeným modelům, než k obálkám časopisu Vogue. Jeho cesta k elektronické hudbě začala, když dokončoval střední školu. Jeho hudební vkus byl hluboce zakořeněn v hip-hopu, punku a metalu. Jakmile objevil jedno z alb své oblíbené kapely, na kterém vyšel remix skladby v elektronickém podání, kde slyšel agresivní kovové stopy, které dodaly ještě násilnější a energičtější přepracování, tento Pařížan ucítíl něco, co nikdy předtím. Zrodil se I Hate Models. Se svou nově nalezenou vášní začal ve studiu nakládat "po svém", avšak jak sám říká: "Produkuji násilnou a tvrdou hudbu, avšak když ji skládám, nikdy neposlouchám techno, raději synthwave nebo ambient." Jeho hudba nemusí nutně odrážet jen napětí a drsnost, ovšem jak sám zmiňuje, vždy musí obsahovat také emociální momenty, a to klidně i v průmyslovém techno tracku.

I Hate Models

Jak uvádí FourFour magazín: "Viděli jsme několik nejlepších a nejjasnějších inovátorů elektronické hudby, kteří se v posledních několika desetiletích ve Francii objevili - stručně snad Laurent Garnier, Daft Punk, Busy P či Worakls. IHM nás přesvědčil, že míří mezi tuto elitu, ovšem když s ním sedíte v jednom autě, a on šibalsky ustrkává brčkem vodu z pet láhve, mrazivě nás děsí, že to není náhoda a má tajemství, které ví jen on".



V současné době se objevuje stále více čerstvých mladých francouzských producentů, které můžete vidět na plakátech po celé Evropě a jejich talent je zřejmý. Avšak jejich styly maji tendenci nejít příliš daleko, zatímco produkce a DJ vystupování IHM se "roztahuje" v celé řadě stylů a zvuků a nabírá tím fanoušky po celém světě neskutečnou rychlostí.


Tato nepředvídalelnost ho právě udržuje svěží a jeho legie fanoušků roste každým okamžikem. Ano, některé puristické techno "heads" a odborníky jeho rozsáhlou hudební všestraností popuzuje a I Hate Models to moc dobře ví, a co více, ještě ho to baví. Jak sám IHM zdůrazňuje: "Hudba nikdy nebyla nástrojem, aby byl slavný, a pokorně si uvědomuje, že skládá pouze 7 let. To, co se ale stalo, je přirozený vývoj, myslím že se lidé ztotožnují s mými tracky a nejvnitřnějšími pocity." Pro jeho typický vzhled patří nechvalně známý šátek, při setu velmi často odhazuje vrchní část svých oděvů. Důvod, který je za tím, je poměrně přímý - vyjadřuje to jeho pocit bandity, který přišel ukrást vám svůj pohled na vše, co jste doposud slyšeli a zažili na parketu - a tato "loupež” se mu daří na 100%.

I Hate Models
Pojďme se ale vrátit zpět k jeho hudbě, kde se stále zdůrazňuje jeho flexibilita svého zvuku, ale také jak plodným je producentem. Poukažme na rozdíl mezi skladbami jako "Shades of Night", kde sám přidává vokály a "Daydream", ta rozdílnost je tak diametrálně rozlišná, až z toho mrazí. Ze spousty odborníků, kteří nechápali jeho dokonalou různorodost, se stali "detektivové", protože jeho producenstké postupy jim ležely silně v žaludku. Jak sám IHM dodává: "Jsem sám ve studiu a odráží to mé vnitřní pocity a každý den nejsem pouze naštvaný na vládu, a každý den se neraduji ze slunce. Já hejtuju škatulkování hudebních stylů, jsem to já, kdo tvoří a předávám to dál. A na akci zahraju cokoliv, čemu budu věřit, že zboří dav."



Nekonečné hypotetické názory, jaký by měl být jeho další krok a jak dlouho vydrží v očích veřejnosti, nechal "odborníkům", avšak v jednom má pravdu, čísla nelžou a dělají davy. Nedodržuje "normy" a jeho vzorec funguje dokonale. Poté, co se organizátorům podařilo "chytit" jedno z nejžádanějších jmen v této "hře", se vám osobně mohou svěřit, že si jej vezou pro sebe a nejvěrnější fanoušky. Nikoliv kalkul, jak nalákat co nejvíce fanoušků, jak co nejvíce prodat vstupenek, protože IHM zkrátka táhne davy, ale proto, že se jim jeho celá filozofie, zvuk a jeho bezprecedentní chování na pódiu zkrátka líbí. A pokud si myslíte, že do techna nepatří průmyslový sound, vokály, rave sirény, temnost a syrovost či skandování davů, je tu pro vás jasná odpověď: I Hate Models!

Videa:

https://www.facebook.com/artaphine/videos/496468751305545/
https://www.facebook.com/artaphine/videos/521925651687947/
https://www.facebook.com/1507720959521404/videos/588060951679719/
https://www.youtube.com/watch?v=P4yJ3cNq0zQ&t=149s
https://www.youtube.com/watch?v=3snmaL-OJnc
https://www.youtube.com/watch?v=82Fr7lWSn3g

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016