PARTYINFO

 

GAZELLE TWIN & PLAID & LIGHTNING GLOVE / NAROZENINY RADIA WAVE

Datum konání:
11.01.2019 - pátek
Místo konání:
Praha - Meet Factory
DJs:
Plaid, Viktor Palák
Live:
Gazelle Twin, Lightning Glove
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 20:00

 
 
Radio Wave oslaví 13. narozeniny

Oslava 13. narozenin Radia Wave se uskuteční v pátek 11. ledna 2019 v pražském klubu MeetFactory. Na akci pro veřejnost, posluchače stanice a její fanoušky vystoupí britská producentka Gazelle Twin, britská elektronická dvojice Plaid a česká kapela Lightning Glove. Večer zahájí svým atmosférickým DJským setem moderátor Radia Wave Viktor Palák. Slavit se bude v pátek i ve vysílání Radia Wave, které se poprvé ozvalo z éteru 13. ledna 2006. Tradiční nakrojení narozeninového dortu proběhne ve vysílacím studiu Radia Wave ve 13 hodin 13 minut. Více o programu 13. narozenin a vstupenkách se dozvíte zde.

 

Radio Wave oslaví své 13. narozeniny 11. ledna ve smíchovské MeetFactory ve spolupráci se Stimul Festivalem a Lunchmeat Studio

Gazelle Twin

"Za nás bylo líp, jen se podívej na ta děcka, žádný respekt a žádná pořádná práce," ozývá se v přebasovaném tracku "Better in My Day" od Gazelle Twin. Britská producentka na svém letošním album "Pastoral" podrobuje tvrdé sonické kritice nacionalistické tendence v post-brexitové Británii a bere si na to nepřeslechnutelný arzenál. Šamanský zpěv a zběsilé beaty připomínají Fever Ray, rozsekané samply fléten a dalších folklorních nástrojů zase zvuk celého alba pevně usazují do britské krajiny. Nejlepší deska roku 2018 podle magazínu The Quietus vás nezavede do sladkého Albionu, ale spíš do pekla. Budete se ale chtít vracet. 

Plaid

Britská dvojice Plaid, která dřív působila v projektu The Black Dog, se může zařadit po bok takových velikánů, jako Autechre (æ)Aphex Twin nebo Boards Of Canada. Stejně jako jmenovaní i oni v devadesátých letech vydávali u prestižního labelu Warp Records a pomáhali formovat subžánr IDM. Na narozeninách Radia Wave vystoupí Andy Turner a Ed Handley s DJ setem. 

Lightning Glove

Česká kapela Lightning Glove se inspiruje v klubové scéně Velké Británie i v post-punkové estetice, vystupuje na antirasistických akcích a nikdy by nehrála na Colours of Ostrava. Zároveň přiznávají, že jejich letošní album "Irrelevant Dreams" už tolik politicky neburcuje. Atmosferickým jazykem vypráví o stagnaci, melancholii a české realitě.

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016