PARTYINFO

 

ELEKTRA: REBEKAH (UK)

Datum konání:
21.12.2018 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Rebekah (UK)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 22:00, vstup: předprodej: 350,- Kč + poplatky Hostel Eleven, Indies, GoOut.cz, SMSTicket.cz, na místě: 400,- Kč

 
 
Vánoční Elektra nadělí uhrančivou Rebekah

Nejzářivější hvězdou letošních Vánoc v Brně bude techno producentka Rebekah. Britská DJka vystoupí 21. prosince jako headliner tradiční klubové noci Elektra na Flédě. V Berlíně usazená autorka industriálně potemnělých tracků předvede v Brně show doplněnou propracovanými vizuály. Za jejich přispění představí aktuální nahrávky včetně desky "Fear Paralysis" vydané u legendární značky Soma Records (třeba také Adam Beyer nebo Daft Punk). Mimo to její kolekce vydavatelství zahrnuje také EarToGround, Sleaze nebo CLR. Vstupenky jsou dostupné na webu GoOut.cz a SMSTicket, dále také v Indies a Hostelu Eleven v Brně.

 

Rebekah platí za jednu ze zvukově nejnáročnějších producentek aktuální techno generace. DJka s řadou tracků usazených na vršcích žebříčků Beatport žije léta v Berlíně. Kromě svého aktuálního bydliště však její tvorba odráží především vlastní bohaté kořeny její domácí britské undergroundové scény 90. let. "Propadla jsem původu toho zvuku, jeho špinavým odstínům. Musela jsem se přitom ponořit hluboko do tehdejší scény, abych pochopila ty postpunkově industriální vlivy," vysvětlila pro magazín Exhale. V prostředí legendární Birminghamské scény mohla vzhlížet k postavám jako Dave Clarke. S touto ikonou se potkala už ve svém současném vydavatelství Soma Quality Records. Kromě řady singlů a EP jí zde vyšlo i loňské dlouhohrající album "Fear Paralysis". Rebekah jím potvrdila jedinečnost své pozice napříč světem tvrdých odnoží techna.

Rebekah Parmar je také jednou z nejvlivnějších postav současné scény. Kromě vlastní tvorby stojí bývalá modelka také za sérií showcase událostí Elements. Ty původně vznikly jako prostor pro živé audiovizuální představení (ve spolupráci s vizuální tvůrkyní Malikou Maria) jejího stejnojmenného EP. Rebekah vedle toho založila vlastní label Decoy, který má sloužit jako platforma pro tvrdou taneční muziku jí a spřáteleným hudebníkům. "Pro mě je to vážně otázka vnitřní integrity, zda dělám to, co miluji. Zkoušela jsem mnoho jiných věci a nebyla jsem šťastná," dodala.


První krůčky na taneční scéně Rebekah udělala už v šestnácti. Tehdy se začala zajímat o hudební kluby v domovském Birminghamu, jako je pověstný Que Club. Začínala na přístupném funku a house music. Nakonec však beznadějně propadla technu, v jehož rytmu anglická průmyslová metropole v 90. letech tepala především. I díky DJům jako Derrick Carter, DJ Sneak či Billy Nasty měla talentovaná modelka už v sedmnácti jasno, že jejím snem nejsou přehlídková mola, ale pódium s DJským pultem. První nahrávky jí vyšly v nultých letech na labelech jako Criminal Records, FVF, Smut Music nebo Naked Lunch. Jejích skladeb si všimli lidé jako Adam Beyer, Dustin Zahn, Alan Fitzpatrick a hlavně Chris Liebing. Ten Rebekah záhy vzal pod křídla vydavatelství CLR, kde si producentka vydobyla světový věhlas. Kromě zmíněných a renomovaných Soma Records vydávala také na EarToGround, Sleaze nebo Gynoid Audio. Rebekah má za sebou vystoupení v klubech po celém světě. Byla také hostem festivalů jako Awakenings, Sónar nebo Nuits Sonores. V Česku se naposledy představila na akci párty Materia.fm v Pražské tržnici.

Elektra:

Jedna z nejdéle pořádaných klubových nocí v ČR. Její dramaturgie je zaměřena na aktuální odnože stylů techno, house & minimal. Pravidelně představuje výrazné světové osobnosti, pionýry elektronické hudby i začínající talenty, kteří v ČR mnohdy vystupují poprvé. Významná platforma pro domácí DJs a producenty, kterým dává příležitost vystoupit po boku velkých jmen. Do třinácté sezony Elektra vstupuje s novým vizuálním stylem, který vychází z odkazu předchozích úspěšných let.

Ukázky:

Rebekah – "Enigma"
Rebekah – "Code Black (Slam Remix)"
Rebekah – "Boiler Room Glasgow"
Rebekah – "Live at Nuits Sonores 2018"

www.facebook.com/rebekah
www.soundcloud.com/rebekah
www.mixcloud.com/rebekah
www.youtube.com/channel/UCGos01vsXOkf9ZJFY4MBQuQ

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016