PARTYINFO

 

FESTIVAL SVOJŠICE 2018

Datum konání:
23.06.2018 - sobota
Místo konání:
Letní areál Svojšice u Pardubic
DJs:
Shaman Techno stage: Nina Kraviz (RU), Deniro (NL), Eric Cloutier (USA), Dani Sbert (ESP), Alex Preda (NL), Rumenige meet Boss performance (SK), HRTL live, Elektrabel live, Brynjolfur (DK), Džejár
Ritual Drum & Bass stage: High Contrast (UK), The Prototypes (UK), A.M.C (UK), B-Complex (SK), A-Cray & Pixie, Suki, Bifidus Aktif & Akira, Far Horizon aka Fallen Gemini & Lee Meow, Mustaffa & Sheriff
Trans Hard stage: Psychodrums aka Needlax & Miss Pockett (ESP), Nobody (BG), Gumja (SVN), Golpe, Matthew Kovár (SK), Peca, Aghi
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 14:30, vstup: předprodej: https://svojsice.cz/2018/vstupenky
 
 
Nina Kraviz a High Contrast zahrají už tuto sobotu
Festival Svojšice 2018 má kompletní line-up

Svojšickou "Shaman Techno Stage", kterou má pod dramaturgickou patronací samotná Nina Kraviz, ozdobí nová - neotřelá jména z underground scény, dva deep tech-house producenti, speciální slovenská show a live projekty.

 

Jako hosty si Nina vybrala zástupce svého record labelu Erica Cloutiera z Detroitu a Denira z Amsterdamu. Doplní je Dani Sbert z Mallorcy a deepový Alex Preda z Amsterdamu. Speciální projekt Rumenige meet Boss představí slovenská legenda DJ Toky a Boss, excelentní živáky zahrají čeští umělci HRTL a Elektrabel! Rozjezd stage zahájí nadčasový, dánský, house producent Brynjolfur. A jako poslední si zahraje zakladatel festivalu Džejár!

"Letos máme techno stage konečně jinou. Alespoň tak to vnímám já osobně. Je to více undergroundové, tak trochu se to blíží k tzv. "berlínskému Berghainu". Zásadní vliv na toto měla Nina a její management. Musím však říci, že i má cesta do Berlína sehrála svou roli. Navštívil jsem v listopadu snad všechny kluby berlínské scény a odjížděl jsem zcela naplněný. Ta energie a celkový pocit z jejich mejdanů mě pěkně posadil na prdel. Nebylo to pro mě nové, už jsem to zažil! Podobalo se to akcím, které jsem pořádal, a nebo na nich hrál v začátcích naší scény od roku 1999. DJ tam byl za boha, atmosféra byla nasáklá "technosteronem", párty lidi byli na 1000% přítomní danému momentu a zcela oddáni hudbě, nic jiného je nezajímalo. V Tresoru jsem neviděl na 20 cm, jak hustá byla mlha ve spojení s jedním blikajícím stroboskopem. A když dávkoval Dave Clarke, tak těch tisíc lidí řvalo každý mix, který dával. Tři hodiny!!! Uf, i teď mám husinu. A Berghain mi ukázal, co to znamená underground, láska k párty hudbě a vůbec celé scéně, jejím kořenům, filozofii, která se promítá do našeho každodenního myšlení a ovlivňuje tak naše postoje k tomu, jak dalece jsme schopni vnímat elektronickou scénu a odlišujeme to, co je pro nás komerční a co ne.

Svojšice 2018
Hosté Niny jsou pro české publikum "nová čerstvá jména". Jsou to však producenti, kteří dělají kvalitní hudbu a svými sety mají co nabídnout. S každým z nich jsem ve spojení (včetně Niny) a mluvíme spolu o tom, jaké je svojšické publikum a co máte rádi. Toto oni zohlední a přitom do toho vdechnou kus sebe. Např. když poslouchám produkci Brynjolfura, nerozumím tomu, kde se v tomto mladém člověku berou pocity a nápady, jak vytvořit tak pocitově (vnitřně) bohaté tracky, které mají nádech 80. let, když v té době nežil. :) Letošní ročník je zkrátka "návratem krále". Tím pomyslným králem je totiž samá podstata techna. Protože pro mě samotného, a věřím, že i pro mnohé z vás, je techno životní cestou a kulturním naplněním. A toto mé uvědomění se promítlo do letošního ročníku.

Nedílnou součástí Svojšic je však i nabušená Ritual Drum & Bass Stage, kterou s námi realizuje team Let It Roll - největšího drum&bass festivalu na světě. Kluci to letos pořádně nakopli a my se tak můžeme těšit na skutečnou žijící legendu britského Hospital Records - High Contrasta! Lineup doplňují nabušení The Prototypes, mistr DJ mixu A.M.C. a také slovenská hvězda B-Complex. A jasně, nebude chybět ani jádro Let It Roll crew a další čeští top DJs včetně nových objevů domáci scény! Bude to ostrá jízda, to je jasný už teď! Také na Trans Hard Stage jsme letos mířili na neohraná jména. "Headlinovat" bude zamilovaný páreček Psychodrums aka Needlax & Miss Pockett z Barcelony! Představíme výborného bulharského producenta Nobody a DJ Gumja ze Slovinska! Sekundují Slovák Matthew, česká hard techno legenda Golpe a jeho hosté. Yes! Bude stříkat pot! :)


Sleduj náš facebook, instagram a web. Na webu najdeš tapety pro tvůj mobil a comp, můžeš si přečíst příběh svojšického šamana a nebo si již za pár dnů objednat novej "merch". Více si o letošním ročníku a Nině řekneme ve video rozhovorech na konci května. Kouzelný, magický, tajemný, jedinečný a především plný pozitivní energie a lásky k hudbě - to je náš festival Svojšice, který je zasazen do přírodního amfiteátru uprostřed nádherné přírody. V sobotu 23. června zde budeme dělat již 18. ročník našeho mejdanu a vy s námi můžete prožít to, co vám jinde nenabídnou... Těšíme se na vás!"

Petr Dzingel / DJ Džejár

Facebook event

 
Festival Svojšice má line up Trans Hard Techno stage High Contrast potvrzen na Festival Svojšice 2018 Nina Kraviz headlinerem Festivalu Svojšice 2018

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016