PARTYINFO

 

ECHOES: SIRIUSMO (DE)

Datum konání:
20.04.2018 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
Live:
Siriusmo (DE)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 21:00, vstup: předprodej: 350,- Kč (+ poplatky sítě), Hostel Eleven (bez poplatků), Indies, GoOut.cz https://goout.net/cs/listky/echoes-siriusmo/tjvb/, SMSTicket.cz
 
 
Klub Fléda pokračuje v uvádění velkých jmen

Hudební klub Fléda navazuje na program minulých sezón ve všech dramaturgických liniích. V jarní sezoně 2018 opět uvádí řadu velkých jmen nejen elektronické hudby. V českém klubovém prostředí se tak poprvé objeví francouzský divous The Toxic Avenger nebo berlínský inovátor v mixování hudby Siriusmo, jenž po čtyřech letech vystoupí ze své elektronické jeskyně na pódia s novinkou "Comic".

 

Díky své velikosti a kvalitnímu technickému zázemí zůstává Fléda multižánrová. Dál rozvíjí úspěšnou dramaturgii posledních let, představuje aktuální evropskou elektroniku, mapuje zahraniční i domácí hip hopovou scénu nebo uvádí zástupce současné slovenské alternativy. Vůdčí místo v letošní dramaturgii opět zastává festival elektronické hudby Echoes, jenž představuje nejnovější zahraniční projekty, podporuje české talenty, dává prostor audiovizuálním performancím a experimentování s hranicemi analogové a digitální hudby. "Na podzim jsme se soustředili na inteligentní taneční hudbu a oslovili i náročnější posluchače. Jaro se ponese v odlehčeném duchu bláznivé hravosti a elektronického propojování hudebních stylů od punku až k rapu," přibližuje jarní sezonu festivalu jeho dramaturgyně Marie Butula Cichá. První hvězdou letošních Echoes bude elektrohouse maniak se slabostí pro hip hop The Toxic Avenger (FR) s živým setem, které jsou v jeho případě čím dál větší vzácností. Na Flédě představí průřez svou nekonvenční desetiletou tvorbou, v níž originálním způsobem propojuje anglický pop, světový rock a francouzské a americké elektro. V dubnu se po čtyřech letech experimentování ve studiu na pódia vrátí berlínský producent, grafitti umělec a ilustrátor Siriusmo. Jeho nové album dokazuje, že milovník a mistr starých analogových kláves neztratil nic ze své potrhlosti. Jeho rozverný a taneční retro set k dokonalosti přivede unikátní videoprojekce designového studia Pfadfinderei, jež se proslavilo spoluprací se skupinami Moderat, Modeselektor a Boys Noize.

V klubu se na jaře vystřídá řada významných zahraničních zástupců různých žánrů. Sofa Surfers (AT) propojující experimentální rock s temnou elektronikou oslaví na Flédě dvacet let na scéně, kytarová senzace Kensington (NL) uhrane návštěvníky bezbřehou pódiovou energií, česko-americká N.O.H.A. přinese kombinaci D´n´B a world music a americký indiefolkový písničkář Michael Malarkey svým fanouškům dokáže, že není jen hercem ze seriálu Upíří deníky. Kvalitními jmény a novou grafikou se pochlubí klubová noc Elektra, která pravidelně představuje nejzajímavější světová jména z oblasti techna a house music. V březnu nabídne nizozemskou hvězdu Secret Cinema, v květnu talentovaného DJe a producenta Laytona Giordaniho z USA. Pokračování se dočká i tradiční D´n´B párty Vendeta, která hostí nekompromisně energického DJ Erb N Dub z Británie nebo sólový projekt jeho krajana, DJe a producenta Adama Tindilla (G Dub) zvaného Original Sin.

Fléda nepřestává mapovat současný hip hop a kromě anarchy rapové show provokativního zástupce brooklynského hip hopu Tekashi69 (USA) představí na jaře výrazné novinky domácí a slovenské rapové scény. Na únorový křest domácího Smacka naváže křest slovenského Gleba. Pak přijde na řadu hiphopový maraton vydavatelství Milion+ (Yzomandias,Nik Tendo x Decky) za aktivní účasti Maniaka a italských hvězd Dark Polo Gang (IT). V březnu klub uvede comeback slovenské rappové dvojice Trosky a show Marpa & Trouble Gang, v květnu zde pokřtí své novinky Rest a Maniak.

Fléda
Na své si přijdou i milovníci tvrdé muziky v mnoha jejích podobách od industrial metalu, v podání kapel Ost+Front (DE), Reptil (DE), Dornenkönig (DE) nebo Amandas Nadel (AT), přes zámořský hardcore z Austrálie, USA, Kanady a Velké Británie Deez Nuts & support (ve spolupráci s Rock For People) až po temné severské běsnění norských Kvelertak nebo koncert domácích divochů Hentai Corporation.

Koncem května Fléda oficiálně odstartuje brněnskou open-air sezonu a přenese Berlín na Špilberk. Na jeho druhém nádvoří uvede špičku německého alternativního techna Jana Blomqvista, jehož atmosférickou show doplní živé nástroje v podání Christiana Dammanna (bicí) a Felixe Lehmana (klávesy). Párty pod širým nebem uvede česká experimentální dvojice Bratři.

Z domácích umělců zve na Pekaře nebo Mňágu a Žďorp. Náročnějším posluchačům je určen vyzrálý dialog písničkářství a elektroniky v podání pražského indie popového uskupení Baromantika v čele s Lenkou Dusilovou nebo křest alba brněnské psych-popové senzace Ghost of You. Funkovou verzi jara na Flédě spustí Monkey Business a Eskalací dobra podpoří J.A.R. Svou pozornost vůči rychle se rozvíjející slovenské alternativní scéně Fléda prokáže uvedením osobitého mixu indie-popu a taneční elektroniky Puding pani Elvisovej, koncertem indie popové formace Billy Barman či oceňovaného elektro-akustického tělesa Fallgrapp.

Kromě koncertní činnosti klub pravidelně a zdarma organizuje komunitní akci Blešák / FleaMarket propagující etiku "slow fashion" a princip RRR (reduce, reuse, recycle). Spolupracuje s nadací Podané ruce na větší bezpečnosti v oblasti klubové kultury. Je držitelem certifikátu bezpečnějšího nočního života a zábavy Hard&Smart, který získal jako první (a na dlouho jediný) klub v ČR. Ve spolupráci s brněnskou skupinou Amnesty International se každoročně úspěšně zapojuje do největší lidskoprávní aktivity na světě Maratonu psaní dopisů.

Vybrané koncerty jarní sezóny 2018

19/1 Vendeta w/ Erb n Dub & Akov #dnb #vendeta
20/1 Smack Terapie křest Brno #hiphop #rap
2/2 Gleb (SK) #hiphop #rap
17/2 Pekař: Dvě duše Tour #pop #folk #rock
23/2 Yzomandias x Dark Polo Gang (IT) x Nik Tendo #hiphop #rap
24/2 Ost+front (DE), Reptil (DE), Dornenkönig (DE), Amandas Nadel (AT) #metal
28/2 Lenka Dusilová & Baromantika #alternativa #indie #pop
4/3 Sofa Surfers (AT) – 20 Years Tour #rock #elektronika #alternativa
7/3 Puding pani Elvisovej (SK) #indie #pop #elektronika
9/3 Elektra: Secret Cinema (NL) #elektra #elektronika #techno #house
10/3 Trosky / Zverina (SK) #hiphop #rap
11/3 Blešák / Flea Market #reduce #reuse #recykle #shopping
14/3 Marpo & TroubleGang #hiphop #rap
15/3 Ghost of You – Black Yoga realease party & Repetitor (SRB) #alternativa #indie
16/3 Echoes: The Toxic Avenger live (FR) #echoes #elektronika #techno #punk 17/3 N.O.H.A. #dnb #worldmusic
18/3 Deez Nuts (AUS) – Rock for People presents #metal #hardcore #rock
20/3 Hentai Corporation & The Atavist #metal #trashmetal
22/3 Monkey Business #pop #funk #reggae
28/3 Tekashi69 (USA) #hiphop #rap
3/4 Kvelertak (NOR) #metal #hardcore #rock
5/4 Fallgrapp (SK) #elektronika #alternativa
12/4 Mňága a Žďorp #rock #pop
13/4 Kensington (NL) #rock #pop #indie
17/4 Billy Barman (SK) #rock #pop #indie
20/4 Echoes: Siriusmo (DE) #echoes #elektronika #techno #hiphop
22/4 Blešák / Flea Market #reduce #reuse #recykle #shopping
27/4 J.A.R. #funk #jazzfunk
11/5 Elektra: Layoton Giordani (USA) #elektra #elektronika #techno #house 31/5 Jan Blomqvist & Band (DE) #elektronika #techno #deephouse
4/6 Michael Malarkey (USA) #indie #pop #folk

 
Festival Echoes na Flédě uvítá návrat Siriusma

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016