PARTYINFO

 

ECHOES: MAX COOPER LIVE (UK)

Datum konání:
03.11.2017 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
Live:
Max Cooper (UK)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 21:00, vstup: předprodej: 400,- Kč (+ poplatky), Hostel Eleven (bez poplatků), Indies, SMSTicket.cz
 
 
Výjimečný producent Max Cooper vystoupí na Flédě

Headlinerem listopadových Echoes bude britský producent techna a inteligentní taneční hudby Max Cooper. Nevšední osobnost světové elektronické scény a doktor výpočetní biologie v jedné osobě představí 3. listopadu na Flédě unikátní audiovizuální show spojující hudbu, vědu a vizuální umění. Vstupenky v prodeji od 21. srpna na smsticket.cz a v Indies.

 

Zkušený hudební producent Max Cooper je součástí evropské elektronické scény od roku 2007. Hvězda Electronic Stage Colours of Ostrava se ve svých skladbách hlásí k vrstevnatému zvuku Jona Hopkinse, chladné nostalgii Ólafura Arnaldse, chmurné poetičnosti Sigur Rós a nekonečným ambientním pasážím Aphexe Twina. Na kontě má dvě dlouhohrající desky ("Human", 2014; "Emergence", 2016) a řadu menších nebo větších EP a remixů. V roce 2012 zařadil Resident Advisor jeho živou DJ performanci mezi 20 nejlepších elektronických vystoupení roku a Beaport mu přidělil páté místo v žebříčku Nejlepší umělec roku 2012. Vystoupil na mnoha prestižních festivalech jako Glastonbury, Fuji Rock, Bestival, Latitude, Awakenings, MUTEK, Amsterdam Dance Event, Decibel nebo Colours of Ostrava.

Max Cooper

V roce 2016 natočil druhé studiové album "Emergence", které je součástí široce pojatého intelektuálního projektu, na němž spolupracoval s řadou hudebníků, vizuálních umělců a vědců. Výsledkem je audiovizuální příběh historie vesmíru od velkého třesku až po futuristickou vizi post-humánní budoucnosti. Na jeho počátku stála umělcova snaha nalézt řád v chaosu a popsat přírodní zákony a základní kosmické principy. Vizuální ztvárnění je nedílnou součástí nejen tohoto projektu, ale i celé Cooperovy hudby. V současné době spolupracuje se světovou architektonickou kanceláří Zaha Hadid Architects na projektu obřího audiovizuálního mappingu, který bude promítán na 170 metrovou fasádu barokního zámku v německém Karlsruhe v rámci festivalu Schlosslichtspiele.

Max Cooper

Echoes Festival

Festival elektronické hudby, který pravidelně pořádá klub Fléda, představuje nejaktuálnější zahraniční projekty a nadějné české talenty světové elektronické scény. Dramaturgie akce dává prostor audiovizuálním performancím a experimentování s hranicemi analogové a digitální hudby.

Ukázky:

Max Cooper & Tom Hodge – "Symmetry"
Max Cooper – "Waves"
Max Cooper – "Origins"

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016