CLANEK

 

Floex právě vydal další soundtrack

Nové album Tomáše Dvořáka aka Floexe je venku! "Shoulders of Giants" je soundtrack ke stejnojmenné hře nezávislého newyorského herního studia Moving Pieces Interactive. Album je k poslechu na všech streamovacích platformách.

 

"I když deska vznikla původně jako soundtrack, vnímám ji jako plnohodnotný titul fungující sám o sobě. Je to možná celkovým stylem, který je energetičtější než mé předešlé soundtracky. Jsem zvědav, jak budou hudbu posluchači vnímat; je to cinematické techno, nebo spíš elektroakustická nahrávka nové generace? Každopádně věřím, že je bude bavit minimálně tak hodně, jako mě bavilo ji skládat," zamýšlí se Floex.

 

Šest nových tracků stojí především na elektronických základech poháněných energií hutně vystavěných beatů. Precizně konstruované syntezátorové plochy rozmanitě mění charakter a napětí, elektronika osciluje mezi cinematičností a klubovou atmosférou. Akustické nástroje jako mandolína, nebo nahrávky primitivních fléten, se v reálném čase syntetizují a transformují do podob, které nechávají posluchače na vážkách, zda se jedná o zvukovou realitu či iluzi. Floex vás nechá zcela ponořit se do prostředí a přirozeně s ním plynout. 

Floex

"Jedná se o první desku z mého nového studia v Úvalech a  nahrávku, která je pro mě osobně přelomová ve svém zvuku. Jednotlivé skladby jsou do značné míry inspirované různými krajinami. Na otázky, jak zní krystalický svět, jak si představuji lesní elektroniku nebo tropickou muziku, najdete hudební odpověď ve formě jednotlivých skladeb," dodává Floex.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016