REPORT

 

Report z Kollektiv Turmstrasse @ Roxy od sody

Roxy nám víkend co víkend přiváží zvučná jména taneční scény. Tentokrát přišla řada na zástupce Solomunova labelu Diynamic, producentské a DJské duo Kollektiv Turmstrasse, a DJku Magdalenu. Párty byla vyprodaná, což svědčí o oblíbenosti Kollektiv Turmstasse i labelu Diynamic samotném. Celou noc zde panovala strhující atmosféra a všichni se skvěle bavili...

 

V době našeho příchodu se do Roxy právě chtěla marně dostat partička lidí, ale ta byla u vstupu zastavena. Kdo totiž neměl vstupenku z předprodeje, tomu se smůla právě nalepila na paty. Je dobře, že si Roxy hlídá kapacitu klubu! Přestože bylo vyprodáno, dalo se tady normálně pohybovat a díky kvalitní vzduchotechnice i dýchat. Produkce si pro nás opět připravila originální světelnou a video show. DJ stál na balkónu asi dva metry nad podiem a měla za sebou i na bocích klubu okna, ve kterých se promítala projekce. Hodně originální - výsledný efekt působil, jakobyste stáli na nějakém nádvoří! Až později mi došlo, proč tohle všechno... Přece Turmstrasse a za mě tak palec jednoznačně nahoru!

Magdalena

I když do Roxy chodíte pravidelně, tak se vám nikdy nestane, že byste přišli do stejněho klubu. Pokaždé si zde dají práci s dekoracemi, a když k tomu přičtete skvělý servis zaměstnanců, jak za barem, tak i ochranku, a v neposlední řadě uklizečky na záchodech, které tak jsou celou noc čisté, to jsou ty důvody, proč se sem tak rád vracím. Na prvním místě je ale hudba! Tu nám právě mixovala Magdalena, členka Diynamic family, která začínala jako manažerka této značky v domovském klubu EGO v Hamburku, kde nasbírala mnoho zkušeností. Ty pak zúročovala na svých cestách za hraním a letos v září vydala svoji první produkci na kompilaci labelu pod názvem "Should I Stay". Tedy Magdaleno, ty to ale umíš rozjet!

Kollektiv Turmstrasse

Dlouho jsem nezažil takovou atmosféru v klubu... Všichni, i ten poslední v rohu, tančili a užívali si její set naplno. Bylo cítit, že dneska se tady nachází samí hudební fajnšmekři, kteří přesně vědí, na co přišli. Ruce nad hlavou a hlasité výkřiky byly jasným důkazem, že se publikum náramně baví. Sama Magdalena pak rozdávala úsměvy, pózovala fotografům nebo si hodila i nějaký ten taneček. Charizma a energie z ní jen číšely a takové propojení s publikem se jen tak nevidí! Hrála skvělé dupavé techno a tech-house, chvílemi s deep nádechem. Set Magdaleny byl opravdu skvělý a moc jsme si ho užili.

Kollektiv Turmstrasse

To Kollektiv Turmstrasse trochu zpomalili, už to nebyla taková dupačka jako od Magdaleny, ale čistý deep house. Co v jejich setu nechybělo, to byl příběh a hloubka. "Kollektiv" mám v hledáčku už delší dobu a několik tracků tak zaparkovalo i v mém playlistu. Ty největší pecky nám však tato dvojka nezahrála. V deníčku si budu moci toto jméno odškrtnout, ale do konce života na toto vystoupení asi vzpomínat nebudu. Sety projektu mám naposlouchané a všechny jsou plné energie, která mi tady poněkud chyběla. V tento velký den hrála dvojka tu "deepovější" hudbu, než jsem čekal. Možná by těm dvěma slušel dřívější čas než ve tři ráno, kdy potřebujeme na parket posílat více energie, každopádně ten set stál za to a ocenili ho ti opravdovi fanoušci kvalitní hudby. Není přece potřeba rozsekat publikum tvrdým technem. Jak bylo vidět, i pomalejší deep house je u nás stále více v oblibě...

soda

foto: Besim Mehinbašić

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016