REPORT
Report z akce Scuba & Boddika @ Roxy od Mikyho Rizka
PropojenĂ© publikum, energickĂ© klubovĂ© tracky a hudba plná pĹ™ĂbÄ›hĹŻ. Tak bych ve zkratce popsal páteÄŤnĂ veÄŤer v klubu Roxy. Pozváni byli dva londĂ˝nštĂ jezdci Scuba a Boddika...
Po dlouhĂ© dobÄ› mÄ› lákalo strávit páteÄŤnĂ veÄŤer v klubu Roxy. MojĂ samozĹ™ejmostĂ bylo slyšet a vidÄ›t v akci mistra jmĂ©nem Boddika. Do Roxy jsem dorazil nÄ›co málo pĹ™ed pĹŻlnocĂ. Nebyl problĂ©m si odloĹľit bundu a na baru se takĂ© dlouho neÄŤekalo. Parket byl celkovÄ› poloprázdnĂ˝ a snaĹľil se ho rozhoupat za pultem hrajĂcĂ DJ dMIT.RY. Stihnul jsem jeho pár poslednĂch mixĹŻ, kterĂ© byly na elektro-basovĂ© Ăşrovni.
Po dMIT.RYm si s mixem zaÄŤal hrát jako prvnĂ londnskĂ˝ zástupce Alex Green aka Boddika. Alex nastartoval v pomalejšĂm tempu, kterĂ© postupnÄ› zrychloval v rámci svĂ©ho zvuku. Tedy temná basová linka, proloĹľena tvrdšà elektronikou, k tomu rĹŻznĂ© acid aĹľ insdustrial zvuky, kterĂ© do sebe mĂchal s opravdu vĂ˝teÄŤnĂ˝m naÄŤasovánĂm. Byla to pestrá hutná nadĂlka, která mÄ›la osobitou atmosfĂ©ru uĹľ v zaplnÄ›nĂ©m klubu.
Po tomto necelĂ©m dvouhodinovĂ©m setu vystĹ™Ădal svĂ©ho krajana producent Scuba. To, co jsem mÄ›l od Scuby naposlouchanĂ©, byl spĂše deep-house, takĹľe jsem oÄŤekával klidnÄ›jšà mix. "BohudĂk" tomu tak nebylo a Scuba pĹ™edvedl neuvěřitelnÄ› energickĂ˝ techno set!
PĹ™ĂjemnĂ© abstraktnĂ zvuky, podporovanĂ© rychlejšà basovou linkou, fungovaly jako pĹ™ihozenĂ polen do kotle. SvĂ© mixy nechal s citem vyznĂt do vyššĂch frekvencĂ a stále jen pĹ™idával hutnou basu. Z jeho setu byla cĂtit dynamika a energie, která spojovala celĂ˝ klub. SilnĂ˝ zážitek z poslechu moĹľná jen narušovaly utlumenĂ© basy a lehce plechovÄ›jšà sound, ale oproti poslednĂ návštÄ›vÄ› byl zvuk o dost lepšĂ.
PĹ™ĂjemnÄ› rozpumpovanĂ© publikum se moĹľná zbyteÄŤnÄ› rozuteklo na Vidrase, kterĂ˝ po Scubovi pokraÄŤoval v basovĂ© náloĹľi. CelĂ˝ veÄŤer potĂ© ukonÄŤil pĹ™ĂjemnÄ› melancholiÄŤtÄ›jšĂm zvukem resident Fatty M. Po dlouhĂ© dobÄ› jsem odcházel z Roxy s nadšenĂm a doufám, Ĺľe bude taková nadĂlka jmen i nadále pokraÄŤovat.
Miky Rizek
foto: e_vita