CLANEK

 

Right Now! 03: Surgeon, Planetary Assault Systems a British Murder Boys

Rubrika Right Now! se opět hlásí o slovo! Tentokrát vám přináší doslova chirurgické pojetí undergroundové elektroniky. Jako vždy zde najdete 3 tituly, které mě v poslední době oslovily a které si dle mého názoru zaslouží pozornost. Poslechněte si Chirurga, Útočné systémy z jiné planety a Vražedné hochy z Británie!

 

Semantica
Surgeon / Svreca & Skirt - Untitled


Label Semantica patří mezi ty "lepší" a každý fanoušek kvalitního, temného techna ho určitě dobře zná. Na posledním titulu pod číslem 50 najdete Surgeona se songem "As You Breathe Here Now". Originální track s originálním zvukem, kde jsou prvky Surgeonova podpisu zřejmé. Song má poměrně vysoce posazený kopák s příjemným basovým dýcháním na druhé době a vše zabalené do temného atmosférického obalu. Perfektní. Druhý track "Hymen" vyprodukovali pánové Svreca a Skirt. Song mě neoslovil - dle mě má příliš mnoho reverbu a rytmus utahaný. Celkově pro mě nic neříkající shluk hluku. :)

Ukázky zde.

Planetary Assault Systems
Planetary Assault Systems - Deep Heet vol. 3

Mote Evolver přichází s dalším dílem ze série Deep Heet, který má na svědomí Planetary Assault Systems neboli Luke Slater. Poté, co nasadil laťku doslova beton trhajícím songem "Sucktion", který je právě na "dvojce", tak songem "Voltan" z "trojky" určitě neurazí.

Ukázky zde.

British Murder Boys
British Murder Boys - Where Pail Limbs Lie EP

A nakonec to nejlepší! BMB jsou zpět. Prozatím jen s "ípíčkem" "Where Pail Limbs Lie". Přibližně 4-5 let po tom, co se Surgeon a Regis rozešli, a oblíbený projekt skončil, jsou opět zde, ale žádný velký comeback se nekoná, alespoň co se hudby týče. Zvuk, zpracování, energie apod., všechno je skvělé, ale že by mě toto EP posadilo na zadek, tak to ne...
Však posuďte sami.

Ukázky zde:

British Murder Boys 'Where Pail Limbs Lie' Liberation Technologies [LTECH002} by stholdings

reznyk

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016