REPORT

 

Jak se nám líbilo na Summer of Love?

O tom, jak to vypadá na Summer of Love jsme vás průbežně informovali v našem on-line reportu. Teď přišel čas na shrnutí osobních dojmů jednotlivých členů naší crew. Jaké byly tedy plusy a mínusy festivalu? Na vaše názory se stále těšíme na našem fóru.

 

Saiha
fotografka

+ Apparat: hail him! ...from the edge
+ lidé: pestrá skladba doplněná o téměř všechny kamarády je vždy zábavná a osvěžující
+ line-up: vyváženost, která prospívá mému duševnímu zdraví

- počasí: netřeba komentovat
- sollary: nutnost směny je otravná a změna hodnoty během večera nasírací
- únava: za tu si mohu sama, ovšem festivalu to nepřidá

Dan
big boss

+ festival proběhl přes hrozící počasí v pořádku
+ UM stage - taková stage v Čechách ještě nebyla
+ Staropramen Skybar
+ program Red Zone, hlavně Rex The Dog
+ Techno.cz Crew - povedlo se nám připravit dosud nejkomplexnější zpravodajství - nejen textový online a fotky, ale i videa z festivalu

- žetonový systém
- pivo - na začátku nebylo a rychle došlo
- program se nedal stíhat, takže jsem skoro neviděl hlavní stage


Scion
redaktorka

+ techno.cz karavan a prodej merchanidse :)
+ fantastická atmosféra a hudba
+ ranní sluníčko

- žetonový systém (Solary) i v RZ a VIPech
- déšť = bahno
- nedostatečně osvětlené místa = riziko pádů/úrazů

MHD
fotograf

+ výborný set Apparata na hlavní stagei
+ Staropramen Skybar
+ i přes nepřízeň počasí poměrně hladký průběh

- počasí = bláto
- nabytý line-up = občas člověk musel něco oželet
- gyros za 80,- mi přijde už trochu moc...


Mar-Gec-Al
redaktor

+ super mejdlo, skvělá hudba
+ přátele
+ oproti Hradhousu méně totálně zfetovaných lidí

- sollary a snížení jeho hodnoty při vracení kolem čtvrté ráno
- otevření festivalu později, než bylo avizováno, nedostatek line-upů, nedostatek informací vůbec...
- bláto, které bylo všudypřítomné, ač bylo slibováno, že o to bude postaráno...
- nedostatečná zásoba cigaret - Red Zone vyprodán ve čtyři ráno
- špatně postavený časový line-up (hlavně na UM stagi), ke konci výpadky elektřiny na UM stagi

Future
fotograf

+ Trance stage
+ Music
+ Blank&Jones
 
- Bláto
- Fronta na akreditace
- Zima


Lenka
fotografka



Letošní 12. ročník SOL můžu hodnotit až od jedné hodiny v noci – teprve v tuto šílenou noční hodinu jsem přijela na místo činu. V sobotu jsem totiž byla fotit svatbu a je zázrak, že se mi podařilo skloubit tyto dva rozdílné mejdany do sebe. Když jsem se nechala vyhodit svatebním odvozem u závodiště, slyšela jsem hodně sympatické dunivé rytmy. Fakt mazec! Záhy jsem zjistila, že tyto rytmy se ozývají z  jiné, "konkurenční" akce – Somr of love. No nic, nechala jsem si zajít chuť na systémy a vydala se do areálu dostihového závodiště na  originál Summer of love. Po vstupu do areálu mě potěšila atmosféra dobře rozjetého mejdanu, lidé si festival užívali, neviděla jsem nikoho zpruzelého kvůli špatnému počasí, kterého se všichni obávali. Během noci jsem se neustále potkávala s kamarády, známými nebo poznávala lidi neznámé. Z tohoto hlediska se mi SOL hodně líbil.

Horší to bylo s hudbou. Nějak jsem nemohla najít tu pravou muziku, u které bych zůstala delší dobu a užívala si ji. Do nálady se mi nejvíce hudebně strefil Scan X a Apparat. Krom toho bylo v případě obou pánů na co se dívat. Podle mě nejvíc to na hlavní stage žilo, když měl Aleš Bleha projev (no comment) a uvedl vystoupení DJ Rushe, který spustil tu svoji nakládačku. Prostor pod pódiem byl hodně zplněný a lidi šíleli! Mně osobně tato mixovaná hudba nic neříkala.

Ostatní stage jsem míjela jen okrajově – na dnb stage to bylo živelné jako obvykle. Trencle stage byla hodně výpravná, ale nic pro mě. Mám jiné představy o tom, co je to krása;) Srdíčka na projekci, žůžová barva světel to ale v mém případě určitě nebudou. Naopak na zadní techno stage jsem byla spokojená. Světla byla nevtíravá a byla rozestavěná podle tvaru budovy do geometrického obrazce – v jednoduchosti je krása.

Několikrát jsem se byla podívat (ohřát) ve VIP zóně, která byla umístěná uvnitř. Hudba mě překvapivě nezaujala, co mě ale dostalo, byl neskutečný nepořádek na dámských WC! Do vyfintěných bárbínek bych teda neřekla, že si tam nadělají takový čurbes. To ovšem nebylo nic oproti ostatním WC! Šampónka rozhodně nejsem, ale je pod moji úroveň brodit se ve vodě pofiderní barvy plné neidentifikovatelných odpadků.  Nebudu popisovat detaily, co jsme byly nuceny na dámských záchodech ustát. Určitě za to můžou některé inteligentní dámy, které neumí číst a hází do wc věci, které by měly odhodit do koše. Řešení? Příští rok by se například mohla najmout nějaká pani, která by to tam průběžně uklízela. Vůbec celkově mám pocit, že na našich festivalech prostě nějaké "detaily", co se týče zázemí pro partypeople nefungují (jako například na Pohodě - neubráním se srovnání). Mně osobně vadily "pouze tyto detaily":  úroveň wc, málo osvětlení po areálu, málo laviček, absence cisterny s pitnou vodou a solary – jejich používání, zneužívání a směnárna, ale od lidí se dozvídám víc nepříjemností  (ochranka…). Tak snad už příští rok bude festivalová scéna průlomová a mnohé se snad konečně zlepší.

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
MaX
dan
dan
MHD
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016